e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

24 de Juliol de 2013

La superioritat moral del diputat J. Mena

Para leer la versión en español pulsa aquí

Una de les novetats polítiques aquesta legislatura al Parlament és la presència del diputat d'ICV-EUIA Juan Miguel Mena Arca encara que és més conegut per la simplificació i catalanització del seu nom com el diputat Joan Mena. La catalanització del seu nom no és l'objectiu d'aquest escrit. Cadascú és lliure de fer amb el seu nom el que vulgui en virtut del que pensi.

Comparteixo amb Joan Mena dues coses: tots dos vam néixer a Sabadell i vam néixer el mateix any. A partir d'aquí ja divergim. M'ha sorprès el nivell de dogmatisme que té aquest diputat, un dels màxims exponents de la falsa superioritat moral de l'esquerra. D'aquesta que com es diu en castellà: "ve la paja ene l ojo ajeno pero no la viga en el propio". Twitter i el faristol del Parlament són els llocs habituals on escoltem les seves "perles".

Jo vull replicar un parell d'elles que he escoltat últimament i que no tenen ni cap ni peus.

Joan Mena sosté (ho va fer en el ple i ho va fer a Twitter) que la immersió lingüística ha donat les mateixes oportunitats al fill d'un obrer que al d'un burgès. Com veiem llenguatge de certa esquerra per la qual no passen els anys per molt que disfressin el seu nom en neologismes com eco-socialistes. Això és fals de tota falsedat. No és l'ús del català ni el castellà que a les classes més baixes li donarà les mateixes oportunitats que als de les classes altes. Segurament el nivell de renda, l'entorn geogràfic on es trobin així com l'escola a la qual vagin tindran bona part de culpa. En efecte, els aspectes socioeconòmics són capitals. Però no oblidem que el principal serà sempre l'aptitud de la persona. Si la persona no presenta un mínim d'aptitud ja pot tenir tots els mitjans al seu abast que igualment pot suspendre i no avançar. Jo el convido al Sr. Mena a que afirmi si la gent del barri on ell va ser president de l'associació de veïns ha tingut gràcies a la immersió les mateixes oportunitats que els de la Creu Alta de Sabadell.

Potser si acostaria a donar les mateixes oportunitats "als fills dels obrers" que "els de la burgesia" (per utilitzar el llenguatge comunista del Sr. Mena) si introduíssim d'una vegada per totes el sistema trilingüe a les escoles. Sí Sr Mena, perquè els fills dels burgesos com diu vostè estudien en sistemes vehiculars trilingües arribant a casos de cuatrilingües mentre que releguen per a la resta de nens, nenes i adolescents que estudien a l'escola pública i a la concertada al sistema d'immersió en català que, òbviament, llevat que la butxaca dels seus pares s'ho pugui permetre, ja els exclou de l' idioma imprescindible avui en dia que és l'anglès. Sobre el domini del castellà podríem parlar llargament també sent vostè professor de llengua i literatura espanyola però ho deixarem per un altre moment. És trist veure com un partit de caràcter, en principi internacionalista i de "lluita de classes", fa seus postulats de nacionalismes localistes i pensaments de classes altes.

L'altra perla que ha deixat anar en pla dogmàtic el Sr Mena ho va fer la setmana passada quan sense pensar-s'ho dues vegades va dir: "Qui no lluiti activament contra la corrupció i no faci propostes a favor de la transparència no és d'esquerres" És a dir, que pel Sr. Mena la corrupció és inherent a la dreta. L'esquerra és immaculada, l'esquerra no estafa, i l'esquerra un cop més s'atribueix la superioritat moral respecte a qualsevol altra ideologia. En conseqüència, els càrrecs d'IU que hi ha acusats de corrupció no són d'esquerra, han de ser traïdors a la causa per ell.

Jo em considero una persona progressista però el que no em considero és superior moralment a una persona conservadora o un comunista. Defenso les meves idees des dels meus postulats però no mirant la gent de dalt a baix. En Sr Mena, pel que sembla, els empresaris segueixen sent gent d'aspecte gros, amb bigoti, barret de copa que mentre es fuma un puro ben gran va explotant al pobre treballador famèlic, desgraciat que treballa de sol a sol per un miserable jornal . Sense negar que aquests casos hi hagi no els podem elevar a generalització. Hi ha tants empresaris que es juguen el seu patrimoni per tirar endavant i per crear ocupació que mereixen un respecte. Com que hi ha empleats, i qui no conegui algun que aixequi la mà, que viuen del que vulgarment coneixem "del conte". Em refereixo, doncs, que a la vida no cal ser tan sectari. La societat avui en dia és molt diversa com per posar en un costat als bons i en un altre als dolents.

Podria comentar del Sr Mena aquella intervenció seva en què parlava d'immigrants, també mentre es debatia un tema d'immersió lingüística al Parlament on va dir que els andalusos eren immigrants a Catalunya (segur que algú vingut de les terres de l'Ebre a Barcelona no li atorgarà el mateix rang). Es va parlar tant en el seu moment i va rebre la contundent resposta del diputat de Ciutadans Jordi Cañas que ho deixaré en una més de la seva sortides de to de comunista assimilat pel nacionalisme com li sembla succeir a bona part del seu partit i que tan allunyat sembla ja del que un dia va ser el PSUC.

El Sr Mena, aquest diputat amb el qual pots tornar a escoltar discursos d'altres segles. El Sr Mena, el flagell dels burgesos a l'ajuntament de Sabadell i al Parlament. El Sr Mena i el retorn al futur. El Sr. Mena el que s'empipa perquè no posen a un dels seus a la Sindicatura de Comptes i abandona el Parlament en senyal de protesta però, ah!! No critica que en Ribó sigui Síndic havent estat president del seu partit. La doble moral del comunista que es creu superior pel fet de ser comunista estimats lectors.

Segueix-me a Twitter: @ang_guillen

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
748
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR