e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

02 de Març de 2012

Quan no és tenen arguments per debatre al teu adversari ideològic hi ha qui utilitza la força de la mentida, la desqualificació barata, la mala propaganda a base de repetir un mantra que pateix la manca de base científica i la difamació que com es diu: "alguna cosa quedarà". Això és el que desgraciadament i de forma molt desafortunada va publicar ahir el senyor Víctor Alexandre a E-Notícies referint-se a una força política com Ciutadans, tan legítima (110000 vots a les últimes eleccions al Parlament de Catalunya i 3 diputats) i tan catalana (doncs som catalans i estem al parlament de Catalunya per segona legislatura consecutiva) com la que el seu ideari defensa.

La fortuna que tinc de poder escriure a l'E-Notícies, un mitjà de comunicació que encara que té una línea nacionalista deixa la porta oberta a altres sensibilitats i informa del que fan aquestes altres sensibilitats, amb una pluralitat que tothom malauradament no ho pot dir dintre dels mitjans de comunicació; ens permet que el Sr. Alexandre pugui escriure les seves paraules incendiàries, menyspreant i insultant, i jo pugui respondre'l al mateix mitjà amb la força de les paraules i l' argumentació però sense caure al seu parany de la falta de respecte.

Titllar de paràsits, nostàlgics del franquisme, catalanofòbics, nacionalistes espanyols, d' extrema dreta i més exabruptes sense donar el més mínim argument, solament el de destil·lar odi l'ha deixat ben retratat al Sr. Alexandre. És pot ser independentista o unionista, de dretes o esquerres, monàrquic o republicà, però s' ha de ser educat amb les formes. M' atreveixo a dir que els simpatitzants i militants de Ciutadans no callarem davant aquests improperis vinguin d' on vinguin. Si es pensa algú que posarem una galta i després l' altra van mal encaminats.  C's va néixer l'any 2006 i com diu el seu president: "hem nascut i vingut a la política catalana per quedar-nos, mal els sàpiga a alguns".

Anem a respondre'l. El Sr. Alexandre no ha llegit, l' ideari de Ciutadans. Això queda ben palès atès el seu article. Val a dir que s'hauria d'haver documentat una mica millor. Solament un extracte del nostre ideari per anar desmuntant les insidies vertides:
"Ciutadans-Partit de la Ciutadania és un partit que neix amb el compromís d'aportar noves idees, impulsar noves polítiques i restituir el principi de realitat en la política espanyola.

L'ideari bàsic de Ciutadans-Partit de la Ciutadania es nodreix del liberalisme progressista i del socialisme democràtic. En l'articulació d'ambdós trobem els principis que avui fonamenten la convivència en totes les societats avançades. Aquestes tradicions polítiques parteixen d'una base comuna configurada en l'època de la Il·lustració: el predomini de la raó, per sobre dels sentiments i les tradicions, en l'enfocament dels problemes polítics. Això comporta, molt especialment, l'afirmació dels drets i les llibertats individuals de les persones front a unes suposades identitats col·lectives, la preocupació per la realitat i pels problemes quotidians més que pels símbols i els mites, la utilització d'arguments raonables en lloc de dogmes ideològics inamovibles".

Ni franquistes ni extrema dreta. En cap acte de C's veurà el Sr. Alexandre una bandera pre-constitucional, ni cantar el "Cara al sol", ni les nostres polítiques son d'extrema dreta: ni hi cap exalçament ad nauseam d'una pàtria, ni es pregona l' aniquilament de l' adversari polític, ni tampoc hi ha incitacions al racisme. Estaria bé que si el Sr. Alexandre possés exemples concrets, si els té, per portar-me la contrària en el que li acabo de dir, però faria bé en no tornar a difamar. El Sr. Alexandre potser creu que si no ets un català com ell ets un fatxa (fals mantra que es repeteix les vegades necessàries, a l' estil propaganda Goebbeliana per intentar fer-la una veritat).

Parla de la mala educació dels nostres diputats. Jo li recordo que els nostres diputats treballen al Parlament, que es poden equivocar com tothom perquè, en efecte, errarum humanum est. El que no cita el Sr. Alexandre és que massa sovint són víctimes (els nostres diputats) del menyspreu del Sr. Mas-Colell per exemple com mostren aquests vídeos (vídeo 1 i vídeo 2), menyspreu dels diputats d'ERC que titllen a Albert Rivera de comissari polític comunista (la veritat és que no s'aclareixen els sobiranistes, tanmateix ens diuen feixistes que comunistes) i acaba la Presidenta del Parlament retirant-li la paraula i no donant-li empar.

El que es de traca i mocador és el moment en que el Sr. Alexandre s'erigeix com guardià de les essències racials i intrínseques catalanes una sort de nou Sabino Arana a la catalana. Pel que es veu, els catalans mai diuen expressions malsonants, mai gesticulen, són tot un oasi d' educació. Són els bàrbars espanyols maleducats i barruers qui trenquen "la pau de palau". M' agradaria conèixer del Sr. Alexandre llavors on situaria al Sr. López Tena quan, d' entre moltes sortides de to que li hem vist, va dir que la Presidenta del Parlament, era una "mamarratxa" i una "cosa". Bé, potser com és de Sagunt no es un català pur com el Sr. Alexandre. Faria bé el Sr. Alexandre en entendre que ell és tan català com en Rivera, com en Cañas, com milers d' altres catalans que no som nacionalistes i que ens estimem Catalunya i la seva cultura com individus lliures i no com uns quants xamans de la tribu volen que la estimem. Ens diferència l' ideologia però per ser català no s'ha de ser forçosament nacionalista, portar La Moreneta a tot arreu, ser del Barça i ballar sardanes cada diumenge a la plaça de la Vil·la (tot els meus respectes per aquests símbols no em tergiversin si us plau). Ningú pot repartir carnets de català Sr. Alexandre. Som tants els que sortim per raons de feina o vacances cap a la resta d' Espanya que som els primers defensors de Catalunya fora d' ella, però d' una Catalunya oberta, plural amable que és la Catalunya real i no el Matrix que alguns volen que ens empassem de 100 anys cap aquí. No la del nacionalisme provincià que l'ofega com deia un mitjà de comunicació francès poc sospitós d'espanyolista.

Cita el Sr. Alexandre el model suïs "d'immersió lingüística". Doncs que vol que li digui. No voldria per una extensió que seria 3/4 parts de Suïssa aproximadament i amb una població similar, 26 models educatius diferents, un per cantó un per...consell comarcal (val a dir que no haurien d'existir i 560 milions d' euros que ens estalviaríem). Jo no el vull senyor Alexandre. Jo m' estimo, com molta gent proposa, com fins i tot des d' escoles empresarials han proposat, un model trilingüe a les escoles. Aquest model s' ha vist que és model d'excel·lència, que és el que practiquen les escoles d' elit. Personalment sóc de l' opinió que estudiar en una única llengua sense l' aportació de l' anglès ens fa més vulnerables en un món cada vegada amb menys fronteres, cada vegada més globalitzat. Aquest totum revolutum del model suïs, que està en entredit pels propis suissos jo no el vull.

I com no, el mantra d' alguns sobiranistes: "C's és un nou Lerrouxisme". Certs sectors del sobiranisme van molt malament d' història. L'únic que es pot semblar Lerroux a C's és en la seva lluita contra el nacionalisme que no en contra de la llengua i cultures catalanes ja que C's ni de llarg va per aquesta línea. A partir d' aquí C's no és anti-clerical, ni populista, ni té imputats per casos de corrupció (aprofito per convidar-lo a llegir el nostre pacte anti-corrupció que la partitocràcia regnant al Parlament ha rebutjat)...és que Sr Alexandre, com dirien en dret: "no hi ha cas" en les seves acusacions.

Què vol demostrar tot plegat l' article del Sr. Alexandre? doncs que hi ha una part del sobiranisme que està nerviosa, que l'independentisme no està tan amunt com les enquestes pre-cuinades diuen, perquè el cert és que al Parlament ja es veu quants escons ocupen els independentistes. Han vist que C's es consolida, que es mou, que anirà cap amunt, que la nova campanya #nacionalismoescrisis pot començar a fer trontollar certs dogmes que semblen inqüestionables a Catalunya com és el fet que construir un estat dintre d' un altre estat és crisi. Com li deia Quijote a Sancho: "ladran, luego cabalgamos".

Sr. Alexandre, Ciutadans (perquè ens ha dit Ciudadanos de forma una mica malintencionada quan podia utilitzar Ciutadans) existeix, haurà d' aprendre a conviure-hi. No som el PP ni som el PSC. Vàrem néixer d'un moviment de ciutadans lliures que volien regenerar la política espanyola i a Catalunya, especialment, perquè érem molts els que estàvem orfes d'un partit de centre-esquerra no nacionalista. I miri escric en català i no m' estic descompassant ni cremant com una falla per fer-ho, perquè sóc com és la Catalunya real: bilingüe, d' individus lliures i de convivència pacífica d' ambdues llengües com fa segles que passa. Jo em puc vantar de tenir amics sobiranistes amb els quals discuteixo amb la força de la paraula, l'educació i el respecte mentre ens prenem unes canyes un diumenge al migdia. Li he trobat ha faltar menys agressivitat. No s' equivoqui, no odiem Catalunya, ens estimem Catalunya tant com vostè.

Pots seguir-me al twitter: @ang_guillen

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
786
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR