e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

23 d'Abril del 2012

Per un Sant Jordi Diada de Catalunya, Diada de tots.

Avui és Sant Jordi. Penso que és un dels dies més bonics que celebrem tots els catalans i catalanes. Sens dubte el dia que més ens uneix a tots els catalans siguem d'esquerres, dretes, de centre, del costat, de dalt, nacionalistes, federalistes, agnòstics, ateus ... Ens uneix regalar roses a les dones, llibres als homes. Ens uneix passejar per les places i carrers dels nostres pobles, aturar-nos en les múltiples parades de roses i llibres. Fer cua per a què ens signin els nostres autors preferits. És una festivitat en que en major o menor mesura s'involucra quasi bé tota la societat: escoles, mitjans de comunicació, empreses, comerços. Resumint: Un plaer de festa.

Sóc dels que pensa que Sant Jordi hauria de ser el Dia de Catalunya a diferència de l'actual 11 de setembre. L' 11 de setembre és una festivitat que no ens uneix a tots els catalans Ens genera separació,...

Continuar llegint...

10 d'Abril del 2012

El "PRI" de Andalucía y el batacazo de Arenas

Cuando han pasado algo más de dos semanas de las elecciones al Parlamento Andaluz me permito hacer mi reflexión de los porqués el Partido Popular, contra pronóstico (para mí no ha sido una sorpresa del todo), no gobernara, a priori, en Andalucía.

Mi ascendencia paterna granadina me ha llevado a recorrer Andalucía durante muchos años, sea como lugar de veraneo en una recóndita zona rural del altiplano granadino, la cual un amigo mío calificó una vez como: "alejada de cualquier sitio pero cercana al total olvido"; sea recorriéndola de este a oeste y de norte a sur por obligaciones de trabajo de mi padre; o bien por otros muchos motivos que me han llevado a conocer muchos lugares de esa región y muchas de sus gentes.

Esta Semana Santa no ha sido una excepción. Quise contar con la ayuda de diversos amigos de toda la vida para contrastar lo que yo pienso con lo que...

Continuar llegint...