e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 de Març del 2012

Toronto, Montreal, Catalunya i la crispació nacionalista

Vaig a explicar un cas de ficció però que estic segur que d'alguna manera ja ha passat o pot estar succeint a la vida real.

Sóc un inversor estranger. Crec que Catalunya m'ofereix l'oportunitat d'invertir els meus diners en muntar un negoci pròsper diversificant part de la meva producció. Davant meu s'albira un mercat de milions d'habitants, un port que començarà a moure - encara més- un gran nombre de mercaderies quan s'obri la nova terminal, el corredor ferroviari del Mediterrani que poc a poc anirà agafant forma i m'obrirà les portes a Europa potenciant el transport intermodal a mitjà termini. La resta del mercat espanyol també em pot donar grans beneficis. Sembla una zona tranquil·la d'Europa coneguda sempre per la seva puixança econòmica. Tot pinta bé fins que:
Llegeixo al president d'aquesta regió (no em malinterpretin i / o s'irritin els...


Continuar llegint...

19 de Març del 2012

Visca la Pepa! Una Constitución con influencia catalana.

Este 19 de marzo se conmemora el bicentenario de la primera Constitución Española. Tal día como hoy se producía uno de los cambios en el status social de los españoles más significativos de su historia: los españoles pasaban a ser ciudadanos y dejaban de ser súbditos.

Una Constitución moderna que dio libertad de imprenta (algo que hoy sería impensable en nuestra democracia el hecho de no tenerla), que fomentó la idea de una escuela en cada pueblo para ir abandonando el analfabetismo, que dio carta de ciudadanía, que abolió la Inquisición o que instauró la separación de poderes...aspectos que hoy nos parecen esenciales pero que en aquel tiempo fueron conceptos casi revolucionarios por lo novedoso de su planteamiento.

Por consiguiente, creo que es un día para recordar y conmemorar. Y recordar también en Cataluña donde 17 diputados catalanes...

Continuar llegint...

08 de Març del 2012

Defensa del model educatiu trilingüe a Catalunya y bilingüe en el resto de de España

S'espera que avui el TSJC falli sobre l'ús del castellà com a llengua vehicular en l'ensenyament públic català. Un tema aquest que aixeca butllofes per la gran càrrega ideològica que representa. Lamentablement la ideologia mata el que hauria de ser una riquesa i punta de llança cap a una millor educació i formació de les nostres properes generacions.

Com a estudiant en el seu dia del model educatiu de 1970 (EGB, BUP ...) i de la gradual introducció de la immersió lingüística, només puc mostrar-me insatisfet i gairebé maleir aquell model a nivell de llengües vehiculars. Portem molts anys a l'Espanya monolingüe i en l'Espanya bilingüe mirant-nos el melic, fent de la llengua bandera del nacionalisme més ranci però perdent el temps en el desconeixement de l'idioma que realment mou el món, domina Internet, la llengua dels negocis en el segle XXI:...

Continuar llegint...

02 de Març del 2012

Ciutadans és un partit seriós, democràtic, català i espanyol.

Quan no és tenen arguments per debatre al teu adversari ideològic hi ha qui utilitza la força de la mentida, la desqualificació barata, la mala propaganda a base de repetir un mantra que pateix la manca de base científica i la difamació que com es diu: "alguna cosa quedarà". Això és el que desgraciadament i de forma molt desafortunada va publicar ahir el senyor Víctor Alexandre a E-Notícies referint-se a una força política com Ciutadans, tan legítima (110000 vots a les últimes eleccions al Parlament de Catalunya i 3 diputats) i tan catalana (doncs som catalans i estem al parlament de Catalunya per segona legislatura consecutiva) com la que el seu ideari defensa.

La fortuna que tinc de poder escriure a l'...

Continuar llegint...