e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

24 de Febrer del 2012

Eurovegas: Més totxo i turisme

L'ésser humà és l'únic animal que s'entrebanca dos cops amb la mateixa pedra. Aquesta famosa frase em ve com anell al dit per explicar el que penso sobre el tema Eurovegas.

Volia haver escrit abans sobre aquest tema però just vaig publicar el meu últim article el dia 21 de febrer en el que portava treballant des d' el passat cap de setmana. Vaig preferir aguantar tres dies abans de escriure aquest mentre la meva indignació pel tema anava creixent gradualment.

Confesso que no he llegit cap article d'opinió des d' ençà perquè no volia que res canvies la meva visió d'aquest tema que tinc des d' el dia 21. Només ha trencat aquest aïllament un tweet d'en Xavier Rius que va aparèixer just quan pensava el mateix que ell mentre llegia com la notícia de la possible...

Continuar llegint...

22 de Febrer del 2012

Artur Mas y sus cortinas de humo

Hace pocos días visioné la película rodada a finales de los años 90 del siglo pasado Wag the dog, traducida en España como Cortina de humo.

Fue la noche antes de que el gobierno de Artur Mas anunciara un nuevo recorte del 3% (ese 3% que tan famoso hizo el "desliz" de Pasqual Maragall no, otro algo diferente) en el salario de los funcionarios de la Generalitat.

Justo el día anterior al visionado de la película, CIU, con el apoyo del PP, sacaba adelante los presupuestos de la Generalitat para el 2012.
Y entonces a modo de cóctel, introduje todos estos ingredientes descritos en los párrafos anteriores en mi coctelera mental, los agité bien y me dije: "a ver qué sale". Y me salió un cóctel con poco cuerpo, grisáceo, volátil: un cóctel de humo. Un humo que conforma la gran cortina que el gobierno de Artur Mas parece querer...

Continuar llegint...

15 de Febrer del 2012

Espanya mal educada.

Fa pocs dies hem assistit a l'última picabaralla en matèria d'educació entre els dos partits polítics que governen a Espanya i a Catalunya. Un cop més assistim a l'egocentrisme partidari en matèria d' educació per interessos partidistes.

Hom té la sensació que al PP, a CIU i en el passat al PSOE; els importa ben poc l' educació i competitivitat dels nostres joves. El leitmotiv principal és carregar ideològicament el currículum sense reparar en si això serà positiu o no per la nostra societat. El que en castellà es diu "arrimar el ascua a su sardina".

Recordem el fet breument. El ministre Wert es carrega l'assignatura de Educació per la ciutadania i la substitueix per Educació cívica i constitucional. Al moment tenim, com si...

Continuar llegint...

07 de Febrer del 2012

Spanair. El despilfarro que ha volado.

La vorágine informativa a la que nos vemos expuestos día a día engulle noticias para luego disiparlas en el breve espacio de tiempo que tarda en surgir una nueva crónica de portada.
Ahora que parece apagarse los ecos del escándalo de Spanair (el agua que le están echando algunos al tema amenaza con dejar secos los pantanos de la cuenca del Ter), yo quiero aportar 4 pinceladas sobre el asunto.
 Yo les manifiesto que no entiendo de tráfico aéreo ni aviones más allá de haber hecho el servicio militar en la Base Aérea de Zaragoza hace ya bastantes años, lo cual ya pueden prever el resultado. Igual que yo estarán algunos lectores. A ellos les invito a aplicar el sentido común, una de las herramientas más poderosas de las que dispone el cerebro humano. Veamos....

Continuar llegint...

01 de Febrer del 2012

La crisi d'identitat del PSC. Reflexions cap a una crònica d'una mort anunciada.

El PSC llangueix. La seva vida útil va tocant a la seva fi. L'últim congrés no ha servit per reanimar a un malalt que va perdre el nord fa molt de temps degut a un trastorn de personalitat dissociatiu. La seva desintegració és propera, qui sap si passades les properes eleccions autonòmiques de 2014. Jo, si hagués d' apostar el faria per aquesta data.

El per què de tot plegat?

Des de 1980 i fins pincipis d' aquest segle XXI, aquestes dues personalitats havien conviscut bé. La força del anomenat cinturó vermell barceloní actuava de bàlsam anestesiant davant les pretensions d' un PSC més catalanista, més federalista. Efectivament, les aclaparadores victòries dels anys 80 i 90 del segle passat a les Eleccions...

Continuar llegint...