e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

14 de Juliol de 2008

Second LIfe

S'estan posant de moda els jocs virtuals per Internet. La gent té la necessitat d'esplaiar-se, i treure's l'estrès davant d'una pantalla d'ordinador. L'any 2003 va aparèixer un anomenat Second Life. Es pot assegurar que el joc ha superat les expectatives dels seus creadors. Diàriament estan connectades un promig de 15.000 persones. En un any es mouen 60 milions de dòlars.

Davant aquestes xifres un es pot preguntar, on està el misteri? En realitat es tracta d'un món paral·lel al nostre. Un es dóna d'alta i aconsegueix un personatge. Pots moure't per aquest món virtual sense invertir cap euro. Això sí, per a evolucionar es té que paga una quota de 9 euros. Amb això es poden comprar coses i, fins i tot, construir una casa. El negoci està aquí. L'evolució de Second Life ha estat tan espectacular que marques o empreses estan en aquest món virtual. Podem comprar indumentària esportiva Adidas o Nike pel nostre alter ego. El podem matricular a Oxford o Cambridge. Pot enraonar amb un mòbil Vodafone. En definitiva, el nostre alter ego pot fer o tenir tot allò que nosaltres, en el nostre món, mai tindrem. Second Life, per a aquestes marques, és negoci.

No només empreses, sinó particulars s'han enriquit. Existeix un personatge que exerceix de prostituta i que els clients li paguen per a mantenir relacions virtuals. Uns altres han comprat extensions de terreny i després les han venut, a preu de mercat, guanyant autèntiques fortunes.

Tenint en compte tot això hom ha de meditar. Fins on ha arribat la nostra societat, que necessita evadir-se en un món virtual, per a viure una suposada realitat. L'èxit de Second Life resideix en la frustració comuna de la nostra societat. Allà podem ser el que no som o el que ens agradaria ser. Per això es compra i es ven. És millor la vida a Second Life? El nostre futur passarà per Second Life? Té carències la nostra realitat? Per què la busquem fora i no fem res per canviar la nostra? La realitat ens avorreix? Second Life, per a molts, es la seva realitat.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1474
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR