e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

09 de Desembre de 2009

En el ple de l'ajuntament, 6 de novembre de 2003, essent alcalde Salvador Illa i Regidor d'Urbanisme Miquel Estapé, es va aprovar el canvi del Pla General per a deixar construir 233 pisos al Pla de les Hortes, on només es podien construir 70. El vot del regidor Estapé va ser decisiu. El pare d'aquest regidor és propietari del 3,61% del sòl urbanitzable. Amb la qual cosa passava de poder construir 2,5 pisos a 8,4. Un vot molt rendible per a la família Estapé. Cal dir que el regidor Miquel Estapé s'hagués tingut d'absentar del ple. Al ser una modificació del Pla General el vot de qualitat de l'alcalde no servia. Necessitava el del Sr. Estapé per a aprovar-lo. Per això no va abandonar el ple i va votar malgrat no tenir competències per a fer-ho. De no haver estat així la modificació mai s'hagués aprovat.
Els terrenys qualificats de sòl verd públic, amb els quals es volia justificar tota l'operació, es troben en zona inundable i estan travessats per escomeses elèctriques aèries. El canvi del Pla General suposava que els promotors doblessin els seus beneficis, doncs passaven de tenir 14.000 m2 a 28.000 m2 edificables. Aquesta modificació irregular va ser portada als tribunals per diversos propietaris del Pla de les Hortes i l’actual ajuntament.
La resolució judicial va ser clara i concisa. La sentència número 153 de la Secció Tercera de la Sala Contenciós-Administratiu, de 21 de febrer de 2008, va comunicar que el regidor del PSC-Gir tenia el deure abstenir-se ja que en la figura de planejament sotmesa a votació figurava com interessat el seu pare, amb una propietat del 3,61%. La sentència diu: “hagué d'abstenir-se sense intervenir en l'adopció de l'acord d'aprovació provisional.” La sentència, a més, destaca que la propietat del pare del regidor té una “superfície gens menyspreable sinó amb la suficient entitat com per a no ser irrellevant”. La sentència és clara quan declara nul tot el projecte urbanístic del Pla de les Hortes pel vot il·legal del regidor Miquel Estapé.
La sentència va ser impugnada pel PSC. El 2 de desembre de 2009 ha sortit a la llum la resolució d'aquesta sentència, en la qual es ratifiquen en les seves conclusions. És a dir, es declara nul el projecte urbanístic del Pla de les Hortes.
Durant tot aquest procés el PSC de La Roca va voler vincular al conseller Joaquim Nadal. En el seu moment el conseller va assegurar que actuaria igual que a Terres Cavades. Desgraciadament no actuat igual amb els membres del PSC La Roca i sí amb els de Tarragona. Fins i tot va ser interpel·lat pel convergent Jordi Turull el 17 d'abril de 2008. En aquell moment el conseller va defensar les actuacions portades a terme a La Roca del Vallès. Ara la sentència demostra que no era així. En privat el conseller Nadal va amonestar al regidor per la seva mala conducta. Davant el dictamen definitiu tal vegada el conseller ha d'actuar i no solsament amonestar al regidor.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1154
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR