e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 de Juliol de 2008

Pesa el passat

És una norma habitual, entre molts dels que dirigeixen el nostre país, obviar part de la seva història. No els interessa que el poble conegui la realitat dels seus familiars. Alguns, com Fernández Bermejo, han declarat que se senten "rojo". Uns altres sembla que naixessin durant la transició o amb l'arribada del PSOE al govern. Res més incert. Per això avui parlarem d'alguns destacats polítics, financers i periodistes que, amb anterioritat al pensament únic establert pel PSOE, tenien vida i havien fet algunes coses.

Xabier Arzallus: El seu pare fou l'aguerrit i conegut requetè, Felipe Arzallus, que participà com a voluntari a la guerra civil en el bàndol nacional. El seu fill es passà al bàndol contrari pel que va combatre el seu pare.

Mariano Fernández Bermejo: El seu pare fou alcalde franquista i cap local del Moviment de Arenas de San Pedro (Àvila).

José Martín Pallín: Fill d'un Oficial de l'Exèrcit que a La Corunya recolzà l'alçament nacional. Ingressà a la carrera fiscal durant el franquisme, amb el que aplicà la legislació de la dictadura. Ara, com a magistrat jubilat, demana l'elaboració d'una Llei de Memòria Històrica i l'anul·lació de les condemnes dictades per tribunals militars contra criminals d'esquerres.

Josep Vilarasau: En els anys 70 fou nomenat director general del Tresor, un dels llocs més importants del Ministeri d'Hisenda i de lliure designació pel ministre. Aquesta dada s'elimina de la seva biografia oficial.

Joan Antoni Samaranch: Després de la mort de Franco declarà: "Considero que la figura i l'obra realitzada pel Caudillo s'inscriurà a la història com un dels estadistes més grans del segle XX. Per a Espanya, el mandat durant 39 anys de Francisco Franco ha suposat l'era de prosperitat i pau més llarga que ha conegut el nostre país des de fa molts segles".

Fernando Ónega: Fou cap de premsa de la Guàrdia de Franco, una associació que no es caracteritzava per conspirar contra el règim.

José Enrique Serrano: Cap de Gabinet de Zapatero. El seu pare, Enrique Serrano, fou secretari d'un ministre de Franco. D. Enrique, el pare, fou un benefactor del seu poble Tribaldos, l'agrupació escolar duu el seu nom. En el seu poble tots recorden com van amagar a la seva mare Josefina i les seves ties en un paller, perquè havien matat al seu pare Francisco Martínez García (avi de l'avui cap de gabinet de ZP) i allà van estar fins que la seva família va venir a buscar-les des de Múrcia. L'aixovar de la casa, com la coberteria de plata, la van guardar els veïns fins al final de la guerra, les joies van estar guardades en un gran test del pati fins al final de la guerra, doncs la seva casa va estar ocupada pels milicians.

Teresa Fernández de la Vega: Filla de Wenceslao Fernández de la Vega, falangista de Girón de Velasco en el ministeri de Treball. María Teresa (València, 1949) va estudiar Dret a l'Universitat Complutense de Madrid i l'any 1974 va treure plaça com secretària judicial quan encara vivia Franco.

José Bono Martínez: El president del Congrés dels Diputats és fill d'un falangista amb el carnet nº 230.096 de Falange, alcalde del seu poble i cap local del Moviment.

Rodolfo Martín Vila: Cap Nacional del SEU, avui a PRISA.

Juan Luis Cebrián: L'acadèmic i directiu del grup PRISA començà com a periodista a la Premsa del Moviment, de la mà del seu pare, el falangista Vicente Cebrián. Passà per 'Pueblo' i per 'Arriba'. L'any 1974, el règim, en atenció als seus serveis el nomenà Director dels Serveis Informatius de TVE amb Carlos Arias Navarro.

Manuel Marín: L'expresident del congrés és fill d'un aguerrit falangista de Ciudad Real ja mort. La seva fama en la capital manxega i el seu discurs nacional-sindicalista encara es recorda. Va Ser advocat. Se li va concedir per part del Règim Franquista un habitatge en les cridades cases barates (protecció oficial) a Ciudad Real, zona residencial avui molt cotitzada. També va ser president de la Germanor de Alféreces Provisionals.

José María Barreda: President de Castella - La Manxa, membre del PSOE i prèviament del PCE. La seva família es va comprometre des de primer moment amb el cop del 18 de juliol. Aquest senyor té entre els seus ascendents la Casa de Treviño i Gotor. Un dels seus familiars directes va ser el Marquès de Treviño, fundador dels sindicats catòlics agraris i afusellat pels republicans en els primers temps de la guerra. En una de les seves innombrables finques apareix a la capella un llistat complet de tots els seus familiars morts per 'Déu i per Espanya' durant la guerra. Un dels seus oncles polítics fou un dels primers falangistes en unir-se al cop i protagonitzà el segrest d'una de les ràdios locals. Família acomodada, contava amb una infinita de criats i la seva trajectòria vital li va dur a fer una tesi anomenada ‘Cacics i Electors' en la que es limità a obrir el bagul documental de la família. Gran beneficiat en l'expropiació de terrenys on es va a situar el nou aeroport de Ciutat Real.

Jorge Verstrynge: Secretari General d'Aliança Popular fins l'any 1986, després militant del PSOE i finalment assessor del Partit Comunista, Jorge Verstrynge va col·laborar durant els anys 70 amb l'organització neonazi CEDADE.

Cándido Conde-Pumpido: L'avi de l'actual fiscal general de l'Estat fou designat per Franco, l'any 1936, com a vocal de l'Alt Tribunal de Justícia Militar, entre llurs actuacions figura el cèlebre procés contra la tripulació del «Mar Cantàbric», on van ser executats vint-i-cinc dels seus tripulants, dos d'ells menors d'edat. Ja a la postguerra, Luciano Conde-Pumpido passà a formar part del Consell Suprem de Justícia Militar, pel que passaven per a la seva confirmació o commutació milers de condemnes a mort.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1615
1
Comentaris afegits 
Pepet (Reus) 27-07-2008 - 22:14
Que no és el mateix que "Passa el pesat".
TORNAR