e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

28 d'Agost de 2008

El passat 25 d'agost diversos bucs de guerra de l'OTAN van arribar al port romanès de Constança en el Mar Negre per a efectuar exercicis militars. Entre els vuit bucs de guerra es troba la fragata espanyola 'Joan de Borbó', el buc de guerra polonès 'General Kazimierz Pulaski' i el nord-americà 'Taylor', que es van unir a la fragata alemanya 'Lübek'. Ahir dimecres hi havia tres bucs d'Estats Units, quatre de Turquia, l'espanyol 'Joan de Borbó', un altre d'Alemanya i un tercer de Polònia. En les properes setmanes s'uniran a aquesta armada altres vuit navilis de guerra de l'OTAN. S'havia demanat permís al Parlament per a intervenir en un conflicte armat tal com estableix la nostra legislació? Per descomptat que no.

El contraalmirall espanyol, Juan Rodríguez, comandant del Grup Naval Permanent Número 1 d'OTAN del Mar Mediterrani (SNMG 1) i de la fragata 'Joan de Borbó' tracta d'escudar-se que les maniobres estaven previstes des de fa més d'un any. "Farem exercicis tàctics en el mar conforme al programa establert, amb la finalitat de promoure la interoperabilitat  entre les forces navals dels països membres de l'OTAN", assenyalà el contraalmirall espanyol.

A més, segons el Ministeri de Defensa de Romania, les fragates estaran fins a aquest divendres 29 realitzant maniobres militars al costat de les flotes romaneses i búlgares.

Encara sent veritat, succeeix que les maniobres de l'OTAN -en les que participa Espanya- coincideixen amb la 'guerra de Geòrgia'. No és això una intervenció en un conflicte armat, si més no sigui a la reraguarda, oferint suport operatiu o logístic? Per què no s'ha informat d'aquestes maniobres al Parlament espanyol?

El contraalmirall insisteix que Rússia està informada de les maniobres i que els bucs del  SNMG 1 no transporten ajuda humanitària a Geòrgia. Però Rússia no opina el mateix i el passat 22 denunciar l'entrada dels bucs de guerra espanyols i alemanys en el Mar Negre. El número dos de l'Estat Major de Moscou, general Anatoli Nogovitsin, afirmà aleshores que ambdós vaixells "es dirigeixen cap a Geòrgia" i es va mostrar sorprès que l'ajuda humanitària s'hagués encomanat a fragates i altres bucs de guerra. I és que el destructor nord-americà McFaul arribà el diumenge al port georgià de Batumi amb ajuda humanitària per a la població georgiana. I no és el primer. S'esperen tres bucs més amb ajuda al poble georgià. Potser el 'Joan de Borbó'? Carme Chacón hauria de clarificar la qüestió en el Parlament.

D'altra banda, la notícia hauria de replantejar el paper de l'exèrcit espanyol. Actualment les nostres tropes es divideixen entre prop de 5.000 militars d'elit dels quals 3.000 es troben a l'exterior. I pujant, perquè Chacón ja ha anunciat la seva intenció d'elevar el número a 3.000. A més, d'aquests, es troben els 3.000 de la Unitat Militar d'Emergències que -en paraules d'un oficial- és com un cos nacional de bombers. La resta del contingent només serveix per al manteniment de les casernes i, gairebé, com escola de formació professional.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1396
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR