e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

20 de Juny de 2008

A La Roca del Vallès es produeix un fet que s'ha de comentar. Un veí ha aixecat un mur tancant el pas del seu veí. Si bé és cert que la família Gispert pot sortir pel carrer Antonio Machado, el susdit mur impedeix que Correus els distribueixi les cartes. També han tingut problemes amb Telefònica, FECSA, i, en definitiva, tots els serveis bàsics s'han vist minvats. En el primer judici que es celebrà la família afectada guanyà. El veí va recórrer i, en segona instància aconseguí que el jutge li concedís el permís per a construir-lo. El conflicte no és nou. S'inicià l'any 1947. Alguns poden pressuposar que es tracta de problemes entre veïns. La qual cosa és cert. Ara bé, també en aquest conflicte s'ha barrejat la mala fe i els dolents consells. Anem a pams.

Tres dies abans de les darreres eleccions municipals el senyor Josep Estapé Patau aixecà un mur enmig del carrer tancant-li l'accés al seu habitatge al senyor Jaume Gispert Cirera. La casa d'aquest darrer està situada en el carrer Reixac número 60. Si bé es veritat que es pot contemplar la possibilitat d'entrar pel carrer Antonio Machado, per una via que fa 1,20 metres, el fet supera els límits del surrealisme. La família Gispert fa de pagès. El tractor entrava i sortia per l'accés ara tapiat. Des d'aquell dia el tractor ha quedat inutilitzat, doncs no hi ha altra sortida possible. El podrien treure si tiressin al terra una paret, però aquest no es el fet.

Originalment la finca de la que parlem es coneixia com Can Carpinell. En el registre de la mateixa es pot llegir: "Té el seu accés a través d'un passatge que deriva del carrer Reixach i finalitza a la façana del mateix, assenyalada amb el número 60 del carrer Reixach". I és aquest passatge el que el senyor Josep Estapé ha tancat amb el beneplàcit de l'Ajuntament de La Roca del Vallès.

Segons document de l'Ajuntament, datat el 9 de desembre de 1998 i signat per l'exalcalde Salvador Illa, es diu: "Per tot l'anterior s'ha de considerar que la finca ensementada no pot posseir número de policia pel carrer Reixac, essent l'adreça correcta Antonio Machado número 18". En canvi el padró municipal d'habitants reafirma que la família Gispert viu al carrer Reixach número 60. Fins i tot l'impost de Béns i Immobles ve domiciliat en aquesta adreça.

Ara el senyor Josep Estapé vol construir una porta corredissa per a acabar de tancar el passatge. Impunement s'està apoderant d'un camí comú del municipi. Malgrat haver recollit 250 signatures solidaritzant-se amb la seva situació, tot és inútil i ningú a mogut fitxa. Sobre el tema hem de puntualitzar dues coses.

Primera. Ha existit mala fe de l'equip de govern anterior perquè, per alguna raó que desconeixem, han volgut beneficiar a un veí en detriment d'un altre. Un Ajuntament ha de ser asèptic amb els seus veïns i intentar intervenir perquè els problemes no s'enquistin. De no fer-lo les conseqüències deriven en problemes que arrelen durant generacions, com és el cas.

Segona. Atès que la família Gispert té raó en les seves protestes, se'ls han donat solucions que mai han acceptat. Sempre hi ha una sortida factible i pactada. El problema és que certes persones intoxiquen a aquesta família. S'han deixat influenciar per elles i, alienes a tot el que ha passat, perjudiquen qualsevol decisió i el pitjor, la butxaca de la família Gispert. A més, varen acomiadar al primer advocat que guanyà la causa i aquí fallaren, doncs el següent no va ser competent per aconseguir una victòria que tenia més que guanyada.

És un conflicte que durarà anys i arribarà a enquistar-se. Ambdós es consideren amb la raó. Un mai un la té per complet. El diàleg i la comprensió, sense pressions externes, poden desembocar en una solució que satisfaci als dos. No creiem que això succeeixi mai i els néts heretaran un conflicte forjat l'any 1947.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1846
1
Comentaris afegits 
Ariel (Barcelona) 23-06-2008 - 12:53
Falten dades
Potser hauria d'explicar-nos què va passar l'any '47.
TORNAR