e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 de Juliol de 2008

De Juana Chaos

José Ignacio de Juana Chaos torna a estar en vaga de fam. Fa una mica més d'un any també ho va estar. En aquella ocasió demanava ser posat en llibertat. Un criminal, condemnat a més de 3.000 anys de presó, per cometre 25 assassinats en 1 any, posà en escac a tot l'entramat judicial espanyol.

Ara el motiu de la seva vaga de fam és diferent. Segons ha dit el col·lectiu de suport als presos Askatasuna, el motiu és "la inacceptable campanya mediàtica i d'intoxicació i pressió" sobre la seva família i ell mateix, en referència a les notícies sobre la suposada ocultació de propietats de l'etarra per a no plantar cara a les indemnitzacions que De Juana Chaos te que pagar a les seves víctimes.

La decisió de l'etarra es produeix el mateix dia que la Fiscalia de l'Audiència Nacional demanava al tribunal que va dictar la darrera sentència contra el membre de la banda terrorista que impedeixi de forma "immediata i preventiva" la venda de l'habitatge de Sant Sebastià on viurà l'etarra. El ministre Bermejo ha declarat: "la decisió d'aquest senyor de posar-se o no en vaga de fam és una decisió seva, i l'autoritat penitenciària té l'obligació de donar-li l'assistència que necessiti si escau, però no s'impedirà amb actituds com aquesta que s'apliqui la llei".

Seria graciós sinó fos patètic. Se'l considera un pres polític. I s'equivoquen els que així el qualifiquen. Presos polítics van ser, en el seu moment, Jordi Pujol, Puig Antich, Camacho... Elevar als membres d'ETA a presos polítics -em refereixo als que tenen delictes de sang- és menysprear a aquestes persones que van lluitar i van sofrir per uns ideals. Els primers sí van ser presos polítics, els altres són assassins. Un company del nostre protagonista va publicar una carta oberta en la qual, entre altres coses li deia:

"Pusiste en marcha el ventilador y procuraste clasificar a cada cual bajo tu punto de vista [...] estrategias sibilinas y manipuladoras, para conseguir un encabronamiento generalizado que llenase el amplio ego [...] Si tú entraste en prisión en el 87 y la acumulación de tus largas penas equivalen a 30 años, te correspondería salir en 2.017 y si no me equivoco estamos en 2.006. ¿Qué ocurre?, ¿Qué pasa? ¡Ah!, ¿que has conseguido redenciones en estos años? En que quedamos, que uno es traidor con la causa y colaborador con el enemigo si lo hace. ¡Ah! ¿Que para ti no?, ¡vaya!, veo que hay dos varas de medir. ¡Vaya cara que tienes tío!, ¡el mundo va mas allá de tu ombligo!, ¡déjate de simplezas y échale coraje colega!, un par de lo que hay que tener y para todos mejor. Un día de luto, otro de lucha y 50 de juerga".

Es clar, al cap i a la fi, passarà el de sempre. Deixarà la vaga de fam. Sortirà de la presó el 2 d'agost i s'anirà a viure a aquest pis de Sant Sebastià. Mentrestant les víctimes del terrorisme seguiran sense poder cobrar la indemnització. La justícia no és per tots igual. Si ho fos, sabríem d'on treu els 2.000 euros la seva parella per pagar l'hipoteca.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1478
3
Comentaris afegits 
catalonia is not spain (cardedeu) 20-07-2008 - 17:56
8 mesos per cada mort, mes d'un any per amenaçar un jutge, de juana es un delinquent, pero jo el problema el tinc amb el que cobra per fer la llei i el que cobra per aplicarla , qu a quest el pago jo i no pas el salari minim,
Ariel (Barcelona) 18-07-2008 - 16:24
De Juana ha complert la seva condemna i la llei diu que s'l deixi lliure i punt. No es pot condemnar la família d'un pres pel que hagi fet aquest, i si la seva família ha de pagar una indemnització que ho facin també les de De la Rosa, els Albertos, Conde
Pere Esparreguera (Igualada) 17-07-2008 - 18:19
Bla, bla i bla.
TORNAR