e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

07 d'Agost de 2008

El passat 31 de juliol finalitzava, després de més de trenta anys, un d'aquells programes radiofònics amb els quals un ha crescut, ha après, i l'ha acompanyat durant moltes tardes. M'estic referint a ‘Clásicos Poulares'. El programa de Fernando Argenta i Araceli González Campa. També finalitzà ‘El Conciertazo', a TVE, dirigit per Argenta.

La culpa de tot la té l'ERE. La jubilació anticipada ha acabat amb dos programes que han ajudat a moltes persones a conèixer la música clàssica. Molts s'han aficiona a la música gràcies a ‘Clásicos Populares'. Els nostres fills creixeran orfes al faltar-los un programa que els ajudi a comprendre i a estimar la música clàssica.

Si al desembre ens deia adéu el somriure i el saber d'Araceli González Campa, el passat 31 de juliol ho feia Fernando Argenta. Quant bé ha fet Fernando perquè els afeccionats a la música clàssica no oblidin la grandesa del seu pare, el director d'orquestra Ataúlfo Argenta. Algú recorda que Fernando va formar part de ‘Micky y los Tonys'? Aquelles vides de compositors, aquelles anècdotes, els concursos, els ensenyaments, les entrevistes... i un llarg etcètera de coses es van acabar un dijous de juliol. Un dia que molts marcarem en el nostre calendari vital, doncs vam créixer i ens varem formar escoltant RNE i ‘Clásicos Populares'.

És llei de vida. Tot té un principi i un final. Ara bé, quan un programa serveix per a culturitzar, els polítics tindrien l'obligació de mantenir-lo a la graella radiofònica i televisiva. Ja tenim poques alternatives musicals perquè, ara, ens llevin ‘El Conciertazo'.

Bé, a la nostra memòria d'infància, joventut i maduresa sempre tindrem un agradable record per a ‘Clásicos Populares'. També per a Araceli i Fernando. Per a vosaltres dos, gràcies per tot i bon viatge.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1565
3
Comentaris afegits 
Pep (Reus) 14-08-2008 - 21:13
Que no es lo mismo que Populares Clásicos.
CALIGULA (BCN) 12-08-2008 - 12:07
He oído muchas veces a Argenta ya con el compañero que tenía antes de Araceli, incluso desde el extranjero.Esto de despedir por el único motivo de la edad es una majadería y ojalá que pueda seguir en otra cadena si así le apetece a él. El Viejo Peluca...
Vilanova (Vilafranca) 08-08-2008 - 12:51
A Argenta no li va funcionar bé el sò durant l'últim programa, i es va acabar sense que li deixessin dir les darreres paraules de comiat, simplement van tallar la música i punt. Maltractat fins al final.
TORNAR