e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

10 de Març del 2011

Aeroport de Girona: ens calen més vols

L’Aeroport de Girona té futur, i futur vol dir tenir més vols i situar la xifra de passatgers en un nivell consolidat que el mantingui entre els aeroports més utilitzats de l’Estat. Portar més companyies és un desafiament inexcusable, que cap govern anterior no ha aconseguit resoldre i que alguns experts situen com a impossible. Garantir que l’operadora principal s’hi manté, també.

Fins ara hem conegut una única via de comercialització, ateses les condicions peculiars del sistema aeroportuari espanyol: que les institucions catalanes i gironines financin les accions de fidelització de les operadores. És a dir, que paguin. AENA es limita a recollir els beneficis –que són molts, a Girona— i a mantenir la seva política de subsidiar la T2 mitjançant taxes inferiors al preu de cost.

És evident que no només no n’hi ha prou...

Continuar llegint...

02 de Febrer del 2011

Girona i la generació-canvi

L’any 1979 el diari més llegit de Girona es composava en linotípia, s’imprimia naturalment en blanc i negre en format llençol, i parlava d’un món que avui ens costa de situar. Una repassada als anuncis, als preus dels productes, a les pel·lícules de la cartellera, a les notícies locals i internacionals, ens ho pot confirmar. Han passat 32 anys i el món és tot un altre, excepte per un detall que tenen en comú els anys 1979 i 2011: a Girona, el socialisme hi governa i ho ha fet de manera ininterrompuda. Avui, la fossilització del socialisme al poder local gironí es percep com una llosa que asfixia generacions i oportunitats, i s’estén per la ciutat un desig de canvi que va més enllà de la sigla política: abraça sobretot generacions que fa temps que reclamen, fins ara sense fortuna, un rol en la Girona del segle XXI. Són generacions que...

Continuar llegint...