e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

02 d'Abril de 2012

El major problema dels 18 diputats del Partit Popular al Parlament de Catalunya i de per tant, la seva tercera posició en nombre de representants a la cambra catalana és que, com és obvi, té major pes en la governabilitat del Govern. Una maleïda realitat pels que voldriem veure el PPC per sota d'ERC i ICV.


Més enllà del suport del PP a la Llei de Pressupostos d'enguany i de l'any anterior -fet d'una evident trascendència política i també mediàtica- a costa, probablement, de certs passos enrere per part del Govern Mas, encara que segons sembla, no s'hagin traspassat línies vermelles -almenys de moment-, el malaguanyat pes dels Populars al Parlament també es posa de relleu ex lege, és a dir, perquè la mateixa Llei així ho mana.


Una d'aquestes clares manifestacions és a l'hora de configurar el nou consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), entès aquest últim com aquell ens públic que té per missió bàsica la d'oferir a tots els ciutadans de Catalunya, un servei públic audiovisual de qualitat, compromès amb els principis ètics i democràtics i amb la promoció de la cultura i llengua catalana. Consell de govern que, dit sigui de pas, ha estat reduït a la meitat, passant dels 12 membres anteriors, als 6 actuals, cosa que deixa prou palès que el Govern no té la dèria amb retallar només Educació i sobretot Sanitat, tal i com alguns fan entreveure de manera monòtona i fastiguejant.


Un consell de govern que a partir d'ara incorpora entre els seus membres, Armand Querol, home proposat pels Populars i que a més, n'ocupa la seva vicepresidència. Personatge en qüestió que entre les seves declaracions trobem perles com: “Aznar és el líder més clar que ha tingut la política espanyola des la democràcia”.


Tot just sent nomenat nou membre del CCMA, recordem-ho, perquè el PP té dret a designar-ne un, i no pas per cap deliri del President Mas en deixar que el PP vagi entrant més en el panorama català -tal i com alguns sectors de l'oposició estan intentant fer veure-, va deixar anar un dels seus desitjos més íntims, basat en aconseguir que els mapes del temps de TV3 incloguin, a més de Catalunya, la totalitat de la nació espanyola, de nord a sud i d'oest a est. Així mateix, demana que els periodistes es refereixin a Espanya i no a estat espanyol i que si realment la TVC vol ser la més plural possible, s'haurien d'arxivar documentals com “Adéu, Espanya?”.


Un homenet doncs, que més enllà de la seva possible vàlua -cosa que desconec i que tampoc m'interessa saber perquè faria impossible variar el contingut dels despropòsits que pot arribar a dir- està disposat, de ben segur esperonat per la mateixa Alícia Sánchez Camacho i els seus aires de tremenda ampul.lositat, a descafeinar l'alma mater que significa pel país i la seva llengua, tenir uns mitjans de comunicació públics propis.


Miri Armand Querol, jo si algun dia he de viatjar a Espanya i m'interessa saber la previsió meteorològica, tinc un ampli ventall de canals de televisió espanyols que me l'oferiran abastament. M'explico oi?


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2733
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR