e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

23 de Juny de 2008

Rajoy i els nacionalismes

Durant uns quants mesos, concretament des de les eleccions espanyoles, el Partido Popular ens ha fet patir. Els seus conflictes interns, semblava, el portaven a la descomposició. Patir? es diran alguns? Que el PP es descomposi fa patir a un nacionalista-sobiranista català? Doncs sí i us diré perquè. Un PP molt fort fa por. No fan menys por, però, uns socialistes forts, uns socialistes que a Catalunya han xuclat ja part de l’espai d’ERC i d’Iniciativa, i que a Espanya puguin ocupar l’espai que deixaria un PP en descomposició. I faria por perquè més prepotent, més sectari, més clientelar i més arrogant intelectualment que el PP, només hi ha els socialistes!

Des d’aquest punt de vista, el resultat del Congrés de València l’hem de considerar positiu. El partit no només no s’ha descomposat. El partit ha sortit amb una direcció reforçada, que vol anar cap al centre i, en conseqüència, disputar espai polític al PSOE. Han quedat a banda els Aznar, Acebes, Zaplanas... I també tots aquells que, des de fora el partit, l’empenyien cap a l’extrema dreta i a la radicalitat espanyolista, entengui’s Losantos i PJ Ramírez. Mariano Rajoy vol anar al centre. Hi ha una nova generació a la direcció disposada a superar handicaps i Ruiz Gallardon, un centrista que sembla autèntic, està a la recamara. Tot, doncs, positiu...

Que tot aquest castell de propòsits sigui versemblant té a veure, però, amb com el nou equip s’enfronta a la qüestió nacional. Rajoy i els seus diuen que es volen entendre amb els nacionalismes. Bé... Suposo que ja saben, però, que l’entesa passa per un punt zero: retirar el recurs d’inconstitucionalitat contra l’Estatut aprovat pel poble de Catalunya. A València no n’han parlat... En parlaran els propers dies?

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1774
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR