e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Juliol de 2008

Apurant aquesta setmana, abans que tothom comenci vacances, Artur Mas va al Senegal. El viatge respon a un compromís electoral. Mas, que com a conseller en cap havia ja visitat Àfrica, havia expressat la voluntat de mantenir un contacte important amb el continent. No es tracte ja de raons humanitàries. Es tracta de veure als africans cara a cara, de tu a tu, convençuts com estem que del continent en poden venir greus problemes, però també moltes oportunitats. Al Senegal hi ha molta cooperació catalana. Només hi està operant, però, una sola empresa important, Gallina Blanca. No hi hauria moltes més companyies que hi podries treballar, fent amb la seva instal·lació la millor tasca de cooperació?

Bé, anem, doncs, a Senegal a conèixer què s’hi pot fer. Volem saber de primera mà la declaració del president de la República, Abdolaye Wade, quan diu que l’objectiu del seu país és “Emigració Zero”, i volem conèixer els seus projectes per a aconseguir-ho: el Pla REVA (Retour Vers l’Agriculture) i el seu nou format GOANA (Grande Offensive Agricole pour la Nourritire et l’Abondance). Volem escoltar veus molt autoritzades quan parlen, ara, davant l’encariment dels productes bàsics.

Tenim molt interès, també, en tenir una entrevista amb Yayi Bayam Diouf, presidenta de les Dones contra l’Emigració Clandestina. Aquesta senyora, coneguda com la Mare Coratge, pot liderar amb molt coneixement la lluita contra l’emigració de les pasteres. Coneix molt bé què significa. Un seu fill hi va trobar la mort. I volem sumar-nos al seu afany d’acabar amb aquesta sagnia humana que ha costat, i costa encara, moltes més vides que no pas la Guerra de l’Iraq.

Els catalans sempre hem estat ben acollits al Senegal. Des de fa moltes dècades, l’Escola Pia hi treballa intensament i són molts els escolapis catalans que hi han deixat una bona petja. Ens hagués agradat molt poder visitar les seves escoles de la zona de Casamance. El viatge, però, només ens permet visitar les que tenen a l’extra-radi de Dakar. A Convergència, la garantia d’un bon acolliment a aquell país ens la donen, en tot cas, els nostres bons amics del Parti Démocratique Sénégalais del president Wade.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2158
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR