e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 de Novembre de 2008

Montilla, el flabiol sonant

A l’equador de la legislatura, l’advertiment de Montilla quan diu que “Espanya no té futur si deixa a l’estacada a Catalunya” és una pura manifestació d’impotència. Estem molt lluny de quan es parlava del “govern amic” o de quan se’ns deia “Si guanya Zapatero, guanya Catalunya”. Ara Montilla ja no en fa prou dient-li a ZP que “l’estima”. Ni tan sols en fa prou dient que si no ens estimen “hi haurà desafecció cap a Espanya”. Ara ja ha d’apel.lar que “Espanya hi perdrà”... Quan arribes a aquest punt, vol dir que, a Madrid, et prenen pel flabiol sonant o, pel que és el mateix, el “pito” del sereno. Vol dir que no et tenen cap mena de respecte.

Més enllà de la relació amb Espanya, quin balanç presenta aquest segon Tripartit? Veient el que passa a les esquerres europees, que en el batibull dels socialistes francesos tenen la seva situació més crítica, l’esquerra governant  de Catalunya podria –hauria- de ser un referent. Ni una sola iniciativa catalana, però, ha merescut atenció.

La gestió del Tripartit no destaca en res, i fins gent brillant en la qual hi havia posades grans expectatives, com en Joaquim Nadal, ha resultat decepcionant. Anant pel territori, cada dia es fan més evidents els temes que hi ha encallats. I, així, en els balanç del govern, el més important acaben essent els miracles que s’han fet mercès a les pregàries del conseller Baltasar. No és tracte només de les pluges que van arribar gràcies a les seves pregàries a la Moreneta. Algun miracle es deu haver fet també perquè, de cop i volta, hagin desaparegut els nitrats que van ser un veritable mal de cap pel darrer govern Pujol. O hagin desaparegut del territori totes les plataformes que volien salvar els més diversos indrets... Miracles! Més enllà dels miracles, però, ni sabem com es concreta “l’altre cultura de l’aigua”, ni s’ha impulsat cap projecte emblemàtic  a favor d’energies alternatives.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1751
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR