e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

12 de Maig de 2009

En un capítol de la sèrie “The West Wing“ (L’Ala Oest de la Casa Blanca), l’equip del president Josiah Bartlet, demòcrata, fa tot el possible per evitar que l’autorització de la píndola abortiva per part d’una agència governamental tapi el discurs d’inici de campanya per la reelecció del president. El gabinet de la Casa Blanca sap que la reacció de la dreta republicana serà  tan intensa que farà ombra al discurs que ha de fer el president Bartley.

Els “fontaneros” de la Moncloa són fans d’aquesta sèrie creada per Aaron Sorkin? Ho sembla. Si a la ficció es pretén evitar l’aprovació per no tapar un discurs; a la realitat, i a Espanya, s’empeny per a tapar un debat de política general que, forçosament, hauria d’estar centrat a parlar d’un atur que sobrepassa els quatre milions de persones. L’estratègia és clara: parlar de la píndola, i de la futura gratuïtat de l’avortament, per provocar un gran enrenou que distregui l’atenció.

L’avortament és un tema que s’hauria de debatre seriosament i, després, prendre la decisió més adient, una solució que gaudís d’un ampli consens. L’administració Zapatero usa, però, aquest tema cada vegada que li convé confrontar-se amb una dreta espanyola, incapaç de driblar el parany. Així, amb total premeditació, la recent estrenada ministre Trinidad Jiménez, suposo que amb la complicitat de l’Ala Oest de la Moncloa, ha posat la pell de plàtan en el moment adient.

Que es faci servir l’avortament en funció d’una estratègia em sembla lamentable. No és, però, gens casual. A la segona legislatura de Zapatero, el govern utilitzarà l’avortament per tapar l’atur, de la mateixa manera que a la primera es va utilitzar el matrimoni homosexual per posar una cortina de fum sobre els problemes de l’habitatge. I és que estem davant d’una esquerra populista que, sense capacitat d’anàlisi de la realitat, sense un programa sòlid, incapaç de trobar solucions als problemes, genera debats que li permeten situar-se bé en el debat esquerra-dreta, instal·lant-se en una “modernitat” que es confronta a posicions reaccionàries. I és clar: mentre resoldre el problema de l’atur i de l’habitatge costa molt, no hi ha res més fàcil -per ells- que impulsar una llei que legalitzi l’avortament.

I, mentre, darrera la cortina de fum, què ens proposa Zapatero per superar la llaga dels quatre milions d’aturats? Pel seu discurs al Congrés veig que... ens comprarà un portàtil als nostres nens, liquidarà la “Cuenta Vivienda” perquè abans del 2011 adquirim un pis, amb bombolla encara inclosa, farà gratuïts els postgraus fins al 40 anys per professionalitzar la condició d’universitari i... un any després, encara no haurà resolt el problema del finançament de Catalunya!

En tot cas, a la tómbola Zapatero sempre toca: 400 euros, píndoles, ordinadors, postgraus, ... tot gratuït! La gent, però, ja no cau al parany i, cada dia, hi ha més mala baba. Ara ja no hi ha “talante” que valgui!

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1774
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR