e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

04 de Febrer de 2009

Jordi Miralles i Fabrio Prieto

La presència de Saura a la manifestació sobre Gaza va merèixer moltíssims comentaris. El que va passar el diumenge al Passeig de Gràcia gairebé no n’ha generat cap. Els fets tenen, però, la major gravetat i tornen a posar en evidència que alguna gent d’Iniciativa no saben estar al seu lloc.

Els cubans crítics amb el castrisme es van concentrar enfront del Consolat Cubà reclamant llibertat, democràcia i respecte als Drets Humans. No eren molts. No van aconseguir de mobilitzar cap sector significatiu de l’opinió pública catalana. Era ben legítim, però, que poguessin expressar el seu rebuig a 50 anys de totalitarisme, ara que fa mig segle de la dictadura dels germans Castro.

No imaginàvem pas Iniciativa rebutjant el comunisme cubà. Són, però, responsables del Departament d’Interior i, com a tals, haurien de ser els garants de la llibertat d’expressió i del dret de manifestació. Lluny d’això, les seves pulsions d’esquerra chavista els van fer enviar al Passeig de Gràcia una contra-manifestació que va protagonitzar uns incidents que, si no haguessin intervingut els Mossos d’Esquadra, haurien acabat malament. Estrany un país on els responsables d’Interior generen problemes d’ordre públic!

Tan increïble com tot això són, però, les declaracions del diputat Jordi Miralles quan, per justificar la seva presència a la contra-manifestació, va afirmar que Cuba és un país “on es respecten tots els drets”. Es evident que Miralles no sap la història de Fabrio Prieto que m’acaba d’arribar per correu electrònic. Aquest periodista de Nueva Gerona, condemnat l’any 2003 a vint anys de presó, a causa dels seus articles, està en vaga de fam des del passat 28 de gener. Es queixa que, malgrat les seves múltiples xacres, des de febrer de 2004, se’l manté a cel·les de càstig, sotmès a tota classe de tortures físiques i psíquiques. Un dia la Cuba democràtica que representa Fabrio Prieto demanarà comptes a gent com Miralles!

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Mename

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1719
1
Comentaris afegits 
Teresa Amat (Barcelona) 06-02-2009 - 12:07
Senzillament, bravo!
TORNAR