e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 d'Octubre de 2008

A mesura que la crisi avanci, més i més sectors empenyeran cap a la socio-convergència. Són els que creuen que la presència d’ERC i d’Iniciativa dins del Govern entorpeix la presa d’unes decisions econòmiques, d’infraestructures, que si abans eren necessàries, ara són imprescindibles. Reclamaran la creació, doncs, d’una “Gran Coalició” que aporti la seriositat que, jutgen, no tenen ni els ex-independentistes, ni els ex-comunistes.

En paral·lel, a mesura que avança l’ofensiva contra el nou Estatut, més i més sectors nacionalistes empenyeran cap al Pacte Nacional. Són els que creuen que la majoria nacionalista que hi ha al Parlament ha de liderar el país, defensant les quotes assolides, i mirant nous horitzons.

Així, a mesura que avanci un i altres procés, tots dos inexorables, s’intensificarà el debat entre els partidaris d’un o altre pacte. El debat, però, té trampa perquè s’oblida que hi ha una altra dialèctica que és la que ha determinat els darrers cinc anys. És la dialèctica que marca el Tripartit.

El Tripartit no només no genera ja cap il·lusió, sinó que és una fórmula completament esgotada. Montilla sap, però, que és l’única que li permet manegar Catalunya amb criteris de Baix Llobregat i farà, doncs, mans i mànigues per a perpetuar-la. Així, mentre molta gent discuteix sobre la conveniència d’un o altre pacte, els senyors de les tenebres procuraran, de nou, la reedició d’un Tripartit que és la pitjor fórmula per afrontar la crisi econòmica, però també la nacional. Mentre tothom parla de dues fórmules que tenen a CiU com a element central, els Icetes i Zaragozas treballen per excloure la federació. D’aquesta manera, podríem viure, de nou, la paradoxa que es deixa de banda a qui tothom jutja com la major garantia, tant econòmica, com nacional.

El debat no és entre socio-convergència i Pacte Nacional. La dialèctica torna ser en els termes plantejats per David Madí: Convergència i Unió o Tripartit. Artur Mas com a president pot convocar uns i altres per afrontar, tant els reptes econòmics, com els nacionals. Montilla i el Tripartit és la garantia que ens continuem enfonsant tant econòmica, com nacionalment. A mi, doncs, no em trobaran pas per debatre falsos dilemes...

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1531
2
Comentaris afegits 
Carles (bcn) 27-10-2008 - 14:03
Aquest comentari "amb criteris de baix llobregat" és molt ofensiu cap a molts catalans que viuen al Baix llobregat. Fa pena escoltar gent de cdc que emprea aquesta dialèctica. L'alcalde de Martorell també està dins d'aquests criteris......
david (LH) 27-10-2008 - 12:26
Perquè la gent de CiU te aquest odi/mania al baix Llobregat i a la metròpoli de BCN? Així, no tornaran a governar Catalunya. Si la única alternativa de CiU per governar es ella sola (o nosaltres, o tripartit) tornarem a tenir tripartit. Es suicida.
TORNAR