e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

26 d'Octubre del 2008

Encara el "Dilema de Madí"

A mesura que la crisi avanci, més i més sectors empenyeran cap a la socio-convergència. Són els que creuen que la presència d’ERC i d’Iniciativa dins del Govern entorpeix la presa d’unes decisions econòmiques, d’infraestructures, que si abans eren necessàries, ara són imprescindibles. Reclamaran la creació, doncs, d’una “Gran Coalició” que aporti la seriositat que, jutgen, no tenen ni els ex-independentistes, ni els ex-comunistes.

En paral·lel, a mesura que avança l’ofensiva contra el nou Estatut, més i més sectors nacionalistes empenyeran cap al Pacte Nacional. Són els que creuen que la majoria nacionalista que hi ha al Parlament ha de liderar el país, defensant les quotes assolides, i mirant nous horitzons.

Així, a mesura que avanci un i altres procés, tots dos inexorables,...

Continuar llegint...

29 de Setembre del 2008

Flors als peus de Zapatero?

En el seu moment vaig al·lucinar, com tanta altra gent, amb “Pride”, “One”, “With or without you” o amb l’increïble video-clip “Where the streets have no name”. Des que dijous Bono va dir a Zapatero: “Hem vingut a tirar-li flors als peus”, no podré pas sentir, però, cap de les cançons d’U2 sense que em surti urticària.

El govern Zapatero ha desplegat una actuació diplomàtica i de cooperació positiva a l’Àfrica negra, que Bono pot aplaudir. Ho ha fet impulsat, segurament, pel problema de la immigració que se’ns apilonava darrera la porta, però ho ha fet. No tinc problema en admetre-ho! Tant cert com això és, però, que ni a l’Àfrica, ni enlloc, no ha tingut una política decidida en defensa dels Drets Humans i de les llibertats.

Mentre parlava de...

Continuar llegint...

01 de Setembre del 2008

Solbes, problema de la tardor

Si l’estiu de l’any passat va ser un “veranus horribilis”, el d’enguany, potser no tan aparatosament, però tampoc ha anat bé per Catalunya. Si el 2007 ens van fallar els trens, els avions i vàrem tenir talls en el fluït elèctric, ara ens han fallat el finançament i l’economia, el qual -ben mirat- deu ser molt pitjor! En els dos temes, el protagonisme destacat del ministre d’Economia espanyol, Pedro Solbes!

Amb molts pocs mesos, la imatge de Solbes s’ha devaluat vertiginosament. Durant anys havia estat un home que donava confiança. Enmig d’un govern poc sòlid i que sovint es perdia en polítiques d’una esquerra molt demagògica, ell representava el rigor. Ell era qui contenia la depesa, qui alertava davant les alegries pressupostàries, qui es resistia a la demagògia del retorn dels 400 euros. Feia bé el paper de comissari. Quan...

Continuar llegint...

29 de Juliol del 2008

Per què anem al Senegal

Apurant aquesta setmana, abans que tothom comenci vacances, Artur Mas va al Senegal. El viatge respon a un compromís electoral. Mas, que com a conseller en cap havia ja visitat Àfrica, havia expressat la voluntat de mantenir un contacte important amb el continent. No es tracte ja de raons humanitàries. Es tracta de veure als africans cara a cara, de tu a tu, convençuts com estem que del continent en poden venir greus problemes, però també moltes oportunitats. Al Senegal hi ha molta cooperació catalana. Només hi està operant, però, una sola empresa important, Gallina Blanca. No hi hauria moltes més companyies que hi podries treballar, fent amb la seva instal·lació la millor tasca de cooperació?

Bé, anem, doncs, a Senegal a conèixer què s’hi pot fer. Volem saber de primera mà la declaració del president de la República, Abdolaye...

Continuar llegint...

23 de Juny del 2008

Rajoy i els nacionalismes

Durant uns quants mesos, concretament des de les eleccions espanyoles, el Partido Popular ens ha fet patir. Els seus conflictes interns, semblava, el portaven a la descomposició. Patir? es diran alguns? Que el PP es descomposi fa patir a un nacionalista-sobiranista català? Doncs sí i us diré perquè. Un PP molt fort fa por. No fan menys por, però, uns socialistes forts, uns socialistes que a Catalunya han xuclat ja part de l’espai d’ERC i d’Iniciativa, i que a Espanya puguin ocupar l’espai que deixaria un PP en descomposició. I faria por perquè més prepotent, més sectari, més clientelar i més arrogant intelectualment que el PP, només hi ha els socialistes!

Des d’aquest punt de vista, el resultat del Congrés de València l’hem de considerar positiu. El partit no només no s’ha descomposat. El partit ha sortit amb una...

Continuar llegint...

02 de Juny del 2008

Ferran, propostes a la basca

Ahir, en un diari, Joan Ferran publicava un article on defensava que el proper Congrés del PSC s’ha de dedicar “a la crítica i a construir una alternativa al nacionalisme”. Així, en un afany pel que han passat de Vidal Quadres a Pasqual Maragall, i tots els que van propiciar el naixement de Ciudadanos, el nostre col.lega de secció a E-noticies desenvolupava la seva coneguda tesi sobre “la crosta nacionalista”. Ara, no només a TV3. Ara l’objectiu és liquidar “la crosta” de la societat catalana en general.

Realment el PSC va per aquí? El catalanisme que propugna el conseller Castells casa amb aquest afany anti-nacionalista? Portat a les darreres conseqüències, aquest antinacionalisme resulta, per començar, poc coherent amb el Tripartit. El podrà acceptar aquesta Esquerra que avui es tanca a Esparraguera, quan hagi acabat la seva actual...

Continuar llegint...
Inici Anterior 1 2 3 Següent Final