e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

29 de Setembre del 2008

Flors als peus de Zapatero?

En el seu moment vaig al·lucinar, com tanta altra gent, amb “Pride”, “One”, “With or without you” o amb l’increïble video-clip “Where the streets have no name”. Des que dijous Bono va dir a Zapatero: “Hem vingut a tirar-li flors als peus”, no podré pas sentir, però, cap de les cançons d’U2 sense que em surti urticària.

El govern Zapatero ha desplegat una actuació diplomàtica i de cooperació positiva a l’Àfrica negra, que Bono pot aplaudir. Ho ha fet impulsat, segurament, pel problema de la immigració que se’ns apilonava darrera la porta, però ho ha fet. No tinc problema en admetre-ho! Tant cert com això és, però, que ni a l’Àfrica, ni enlloc, no ha tingut una política decidida en defensa dels Drets Humans i de les llibertats.

Mentre parlava de...

Continuar llegint...

01 de Setembre del 2008

Solbes, problema de la tardor

Si l’estiu de l’any passat va ser un “veranus horribilis”, el d’enguany, potser no tan aparatosament, però tampoc ha anat bé per Catalunya. Si el 2007 ens van fallar els trens, els avions i vàrem tenir talls en el fluït elèctric, ara ens han fallat el finançament i l’economia, el qual -ben mirat- deu ser molt pitjor! En els dos temes, el protagonisme destacat del ministre d’Economia espanyol, Pedro Solbes!

Amb molts pocs mesos, la imatge de Solbes s’ha devaluat vertiginosament. Durant anys havia estat un home que donava confiança. Enmig d’un govern poc sòlid i que sovint es perdia en polítiques d’una esquerra molt demagògica, ell representava el rigor. Ell era qui contenia la depesa, qui alertava davant les alegries pressupostàries, qui es resistia a la demagògia del retorn dels 400 euros. Feia bé el paper de comissari. Quan...

Continuar llegint...