e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

08 de Juliol de 2013

Aquesta setmana passada ha tingut lloc a la ciutat portuguesa de Cascais, el XIII Congrés de l’Observatori Internacional de Democràcia Participativa (OIDP). L’OIDP és l’organització internacional de referència en matèria de participació ciutadana, compta amb prop de 600 ciutats membres i es dedica al seguiment de les polítiques d’implicació o participació ciutadana al món, fomentant l’intercanvi d’experiències entre els seus membres.
L’OIDP te la seva seu mundial a Barcelona, cosa que fa que en portem el lideratge des de la capital de Catalunya, amb oficines regionals obertes a Porto Alegre i Dakar, i amb presidència rotatòria en funció d’on s’organitza el Congrés, fins divendres ho era Cascais, traslladant la Presidència en el tancament del Congrés a la ciutat brasilera de Canoas.

L’OIDP té 55 nous membres aquest any, durant el Congrés hem treballat diferents temàtiques I sobretot analitzat la crisi de la política, la distancia entre política i ciutadans, i la manera de com superar-la. L’OIDP, a través de la Declaració de Cascais, ha denunciat la manca de representativitat democràtica de les institucions supranacionals, i el seu excessiu i no sempre encertat, intervencionisme econòmic. També s’ha compromès l’OIDP a seguir treballant i impulsant pràctiques d’aproximació i implicació ciutadana com el Govern Obert, els pressupostos participatius o les monedes socials, i també a treballar el pas de xarxa de ciutats a organització, situant-se en el mapa internacional i confirmant lideratge en les relacions administració - ciutadans. Han signat aquesta declaració, responsables d’Ajuntaments tan diferents ideològicament com el mateix Cascais, Porto Alegre o Bonn, denotant que la crisi de la política, o fins i tot de la democràcia, és un problema de tots, i que entre tots podem trobar-hi la solució.

Barcelona lidera aquesta organització, cosa que ens dóna el millor posicionament i lideratge possible a nivell internacional. I a Barcelona ja estem preparats per implementar la Declaració de Cascais, serà durant el mateix any 2013 on podreu veure profunds canvis en les polítiques de participació ciutadana a la ciutat, responent al principi de “Governar amb les persones”.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1237
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR