e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

07 de Novembre de 2013

Les raons per l'estat propi

A mesura que avança el procés sobiranista que Catalunya ha emprès sense retorn, van sorgint i consolidant-se més i més arguments a favor de l'estat propi, que van eixamplant la majoria social que el defensa.
 
Son múltiples raons, començant per la que va propulsar tot aquest procés, o sigui la sentència  del Tribunal Constitucional espanyol que el 2010 retallava la proposta de nou estatut catalana entre les rialles sornegueres d'Alfonso Guerra, que poc sospitava llavors que ell mateix, amb aquell gest, estava iniciant el camí sense retorn cap a la independència de Catalunya.
 
Darrera d'aquesta raó, la principal, la democràcia, qui pot negar el vot a un poble? a una nació? qui pot saltar-se l'argument democràtic legítimament reconegut per les Nacions Unides? I al darrera els arguments de viabilitat i millora econòmica i garantia de l'estat del benestar, amb els 16.500 milions d'euros de l'espoli. La defensa de la nostra llengua i identitat, projecció internacional de Catalunya, garantia per a les nostres infraestructures amb el corredor mediterrani al capdavant serien altres dels múltiples arguments existents.
 
I ara fem un exercici. A algú se li acut un sol argument per a la permanència de Catalunya a Espanya mes enllà de la por i l'amenaça? No. Per això guanyem.
 

Carles Agustí
Comissionat de Participació i Associacionisme de l’Ajuntament de Barcelona

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1438
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR