e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

11 de Juny de 2012

En moments de diverses crisis superposades sorgeixen preguntes com aquesta. Una crisi econòmica, també segurament la política, de caràcter sistèmica, o sigui que res no tornarà a ser com era, potser evolutivament, sense trencament, però res tornarà a ser com era.

Són molts els ciutadans que emeten crítiques cap al sistema polític i econòmic que ens ha regit fins avui. Uns pocs d’aquests (i no pocs m’han fet directament aquesta pregunta) es pregunten “i jo què puc fer?” per canviar les coses. D’entrada, tant de bo fossin tots els ciutadans els qui es fessin aquesta pregunta. No s’hi val només a criticar, i massa sovint sense cap tipus d’alternativa.

Preguntem-nos primer si cal canviar les coses. Potser n’hi ha que pensen que no; jo crec que sí. En el terreny polític, la crisi de confiança ciutadans – governants és més que evident des de fa massa anys, amb un cert autisme de la política per resoldre-la. Recuperar aquesta confiança passa, des del meu punt de vista, per més implicació i participació dels ciutadans, per codecidir, per cogovernar. En el terreny econòmic, sent el sistema de mercat, com la democràcia, els menys dolent dels sistemes coneguts fins el moment, també és susceptible de patir reformes i canvis que en recuperin la confiança.

I jo què puc fer per contribuir a aquests canvis? La resposta és simple: ser actiu, moure’s, participar. No s’hi val només a criticar si no fem res de res per la societat. Vies per fer-ho? N’hi ha moltes. Des de fer política a través de la xarxa 2.0, a crear o formar part de qualsevol associació o entitat que defensi els interessos o objectius que sigui, i també, per què no, entrar en algun partit polític, per canviar-lo des de dins si es vol, per influir-hi, o per crear algun nou partit o moviment. La democràcia ho permet, és això. Entre tots, doncs, canviem el que calgui.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2069
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR