e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

03 de Març de 2014

Govern obert de Barcelona

Fa uns dies l’Alcalde Trias va presentar el projecte Govern Obert. S’equivoca qui es pensi que Govern Obert és un web, i ens equivocarem del tot el Govern municipal si Govern Obert acaba sent només un portal web.

Govern Obert és un canvi d’actitud, un canvi en la manera de governar, en la manera de fer política i en la relació administració – ciutadans a la ciutat de Barcelona. És la resposta de l’Ajuntament a la demanda generalitzada de la societat de canvi en la manera de governar, un canvi que volem fer des dels valors i principis de la proximitat, la transparència i la participació i implicació ciutadana. Un canvi que resumim en una frase, un lema prou clar que és la nostra guia i en resumeix perfectament les intencions: passar de “governar per a les persones” a “governar amb les persones”.

És cert que el més visible de Govern Obert de Barcelona és el portal web, però aquest no és més que la visualització, i també la palanca del canvi descrit. Darrera d’aquesta portal web hi ha el canvi d’actitud i una estructura municipal al complet que hi creu, premissa sense la qual seria directament impossible el projecte.

Us convidem doncs a visitar aquest portal, http://governobert.bcn.cat i a millorar-lo amb les vostres aportacions, doncs és un projecte en millora i canvi constant, precisament a través de les impressions i aportacions ciutadanes.

Hi podeu trobar la part de transparència, on passem a complir els 80 criteris de transparència marcats per la International Transparency Agency (ITA), i on ensenyem totes les dades, pressupost i transaccions econòmiques de l’Ajuntament. Donem, per tant, les eines per conèixer i participar. A la part d’Open Data podeu consultar tot tipus de dades de l’Ajuntament, quasi 300 datasets per conèixer i aprofitar.

Finalment a la part de participació, teniu tota la informació per participar des de casa o des de la butxaca si us baixeu la app de Govern Obert, podent conèixer i opinar en tots els processos participatius actius, o a través d’una plataforma de coinnovació on d’una banda l’Ajuntament planteja reptes als ciutadans i de l’altra aquests poden també fer arribar lliurement les seves idees, queixes i propostes.

Sortim doncs amb la il·lusió, ganes i convenciment de que entrem en un nou escenari i manera de fer política i dirigir-se als ciutadans, de tots dependrà ara l’èxit del projecte, del Govern municipal seguir creient, i dels ciutadans utilitzar-lo.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1560
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR