e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

14 de Maig de 2015

Tradicionalment i lògicament, la gestió dels darrers 4 anys és el factor més decisiu a l’hora d’anar a votar i de decidir si es repeteix o no la confiança en les persones que han tingut el govern del municipi, factor que incrementa més el seu percentatge d'influència com més petit és el municipi, i per tant més gran la proximitat. A les grans ciutats, sent la gestió el factor que més hi influeix, hi entren també altres elements, altres factors, lligats a la política més global.

Seran aquestes eleccions municipals però, les eleccions locals on el factor gestió comptarà menys. I és que ens trobem enmig d’un magma polític no només en moviment, sinó en recomposició, enmig de temps de canvis, canvis a nivell econòmic, democràtic, nacional, europeu, mundial….

Des del meu punt de vista seran tres els factors que influiran de manera decisiva en els resultats finals el proper 24 de maig. D’una banda, i segueix sent el primer, la gestió, però s’hi introdueixen dos factors més que també tindran un pes decisiu en la configuració dels resultats finals. D’una banda la regeneració, la dinàmica política vella - política nova. Quan s’ha esgotat una determinada manera de fer política, els partits que més hagin sabut adaptar-se a les noves maneres que demana la gent, basades en la transparència, la proximitat, la pedagogia, el diàleg i la participació i implicació ciutadanes, tindran moltes més opcions d’obtenir un bon resultat i viceversa.

L’altre factor és el procés sobiranista, per la proximitat de les eleccions plebiscitàries del proper 27 de setembre, i per la importància del procés en si, especialment en places simbòliques, com la capital del país. Qui tingui clar el seu posicionament en aquest assumpte, a un o altre costat, tindrà més números de sortir ben parat, i els que no saben pronunciar-se, de sortir malparats.

Les candidatures de Convergència i Unió ens presentem doncs a les eleccions municipals en bona posició en tots aquests aspectes, si em centro en Barcelona, amb una gestió avalada pels ciutadans, amb una nova manera de fer política basada en el Govern Obert, de governar amb les persones i amb el 100% de compliment dels criteris de transparència internacional, i amb la independència com a objectiu clar.


Carles Agustí i Hernàndez
Comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme
Ajuntament de Barcelona
@carlesagusti


Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1008
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR