e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

03 de Juny de 2013

No es que haguem de canviar la manera de fer política o els models de governança, és que estem obligats a fer-ho. En pocs anys, amb ajuda de la revolució digital, però no només per la revolució digital, la relació administració – comunicació – ciutadans ha canviat del tot.

No fa gaires anys, l’administració pública, els governs, tenien, i en certa manera controlaven, la informació. Això permetia fer estrategia comunicativa amb avantatge, davant d’una ciutadania de perfil passiu, no tant perquè ho fos sinó per la manca d’eines d’expressió. Una ciutadania que despertava cada quatre anys però que tenia dificultats per fer-se sentir durant els mandats.

D’això hem passat, com dèiem en bona part gràcies a la revolució digital, però també per maduresa democrática, esgotament del sistema, crisi económica, més formació de la gent, a un model on la informació està, no només a l’abast dels ciutadans, sinó que directament la tenen, i amb una multiplicitat de canals d’expressió enorme.

Davant d’això, el canvi en les polítiques de comunicació i de governar és un Sí o Sí. Cal positivitzar-ho, i comptar amb el coneixement de la gent. Qui millor que els propis habitants d’un territori per conèixer aquella zona, qui millor que els professionals d’un sector per conèixer els seus problemes i necessitats.

Els nous models de governança necessiten doncs, a banda de transparència, implicar la gent en en les responsabilitats de govern, que són de tots i tots hi podem aportar. D’aquest nou model s’en diu “governar amb la gent”.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1027
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR