e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

15 de Gener de 2014

Barcelona, Capital Europea del Voluntariat

Barcelona ha estat nomenada recentment capital europea del voluntariat 2014. Serà la primera capital europea, doncs es la primera vegada que s'atorga aquesta distinció. Es concretament el Consell Europeu del Voluntariat (CEV) una institució lligada a la Comissió Europea, la que, a través d'un jurat, dóna aquesta distinció a la que s'hi han presentat altres ciutats.

És un projecte de totes les associacions i també dels ciutadans i ciutadanes de Barcelona, però és de rebut agrair a les institucions que han acompanyat d'entrada a Barcelona en aquest projecte, la Generalitat de Catalunya, al costat de la capital del país; la Federació Catalana del Voluntariat Social (FCVS) i l'Associació de Voluntaris de La Caixa.

Ha estat una elecció que Barcelona s'ha treballat i que ha estat rebuda amb il-lusió, no ja pel consistori, sinó per les associacions de la ciutat, que en són les vertaderes impulsores i protagonistes. Hi hem cregut, hi hem treballat, i ara que som capital del voluntariat volem estar a l'alçada de la distinció i aprofitar l'oportunitat que suposarà per a Barcelona i per a les nostres entitats associatives.

D'entrada suposa reforçar el caràcter solidari de Barcelona, ciutat que porta impregnat al seu ADN la vitalitat de la societat civil, l'associacionisme, una ciutadania activa, la solidaritat i el voluntariat, sigui social o en qualsevol àmbit. Tots aquests valors es veuran impulsats i reforçats amb aquest reconeixement.

Mes enllà d'això, Barcelona reforçarà la seva imatge i marca internacionals, que no només son en els àmbits tecnològic, turístic, esportiu o econòmic (per dir-ne alguns) sinó també en solidaritat, associacionisme i voluntariat. I en conseqüència, els projectes de les entitats tindran l'oportunitat de projecció mes enllà de la nostra ciutat o país.

Estem construint el que sera l'agenda d'aquesta capitalitat, i ho estem fent en base a la força i potencia del propi calendari associatiu i d'esdeveniments de la ciutat. A mes dels actes mes institucionals, son les pròpies associacions, els seus projectes i idees, i també la creativitat i emprenedoria d'Idees i projectes que ens arriben dels ciutadans, els qui protagonitzaran els esdeveniments d'aquesta capitalitat europea del voluntariat. Es la força de Barcelona.

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1315
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR