e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

30 de Juny de 2015

Hi ha un cert debat a les xarxes i als mitjans sobre fins a quin punt les properes eleccions del 27 de setembre seran o no plebiscitàries per a Catalunya.

Des del meu punt de vista és un debat interessat i absurd, ja que és evident que ho són.

El propi president del país les ha convocades en aquest sentit. La única raó per convocar ara eleccions és poder fer un referèndum i consultar el poble, ja que no ens ho deixen fer d'una altra manera. I l'únic objectiu d'aquests comicis és saber si Catalunya ha de ser o no un estat independent.

Però més enllà dels plantejaments del president Mas, totes les formacions polítiques  es presenten també en aquesta línia, per defensar el sí a la independència o per fer campanya pel no. Tot apunta que Unió Democràtica, que no s’havia posicionat clarament, es presentarà a les eleccions amb dues versions de si mateixa.

La unitat seria òptima per clarificar les coses, tan pels defensors de la independència com pels seus detractors. Però encara que aquesta unitat no sigui possible, els electors podran identificar clarament a quin bloc pertany cada partit. De fet, els mateixos votants aniran a les urnes amb la idea que estan davant d’un plebiscit.

Així les coses, qualsevol intent de dinamitar el procés que arribi de Madrid fracassarà.

El 27 de setembre ens juguem si volem que Catalunya sigui o no un estat independent, i la última paraula la tindrà la ciutadania, que s’expressarà en una jornada que serà tota una festa democràtica.

Carles Agustí i Hernàndez

Secretari d’Organització de CDC Barcelona.

@carlesagusti

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

MenÚame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
2665
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR