e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

19 de Febrer de 2013

Ja entenc perquè fa tant fred a les esglésies d’Espanya. Els bisbes es queixen que l’Estat “no” els “garanteix” uns mínims econòmics. I això que van rebre 247 milions -d’euros- provinents de l’IRPF del 2011. L’assignació tributària que rep l’Església ha caigut: va rebre un ‘quilo’ més l’any anterior i 252 milions al 2008.

A Espanya, però, abunda el suport ciutadà a l’estament eclesiàstic. Les xifres tributàries contradiuen aquells que defensen el contrari. La campanya de la renda de l'any passat va registrar 7,3 milions de fidels que van marcar la casella de l’Església.

Un dels -pocs- encerts del govern Zapatero va ser treure als bisbes l’assignació econòmica que rebien directament dels pressupostos generals de l’Estat. Però segueixo sense entendre perquè en un país laic continua el greuge amb la resta de religions. Per què no pot viure dels donatius dels fidels com fa la resta?

I em molesta que l’Església utilitzi aquest privilegi per finançar campanyes d’adoctrinament com la que promou aquests dies l’Arquebisbat de Madrid: “El embrión humano, el más pequeño de los hermanos”. El primer certamen escolar “en defensa de la vida”.

Els adolescents que estudien a escoles concertades de la capital hauran de presentar treballs audiovisuals sobre “l’origen de la vida”, segons publica eldiario.es. Si sou de Madrid, curseu de 3r d’ESO a 2n de Batxillerat, i voleu guanyar un xec regal de 300 euros per gastar a El Corte Inglés o un iPad, ja ho sabeu. Els premis s’entregaran el 8 d’abril a la catedral de l’Almudena. Aneu-hi abrigats.

@quicualguacil

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1089
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR