e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

27 de Març del 2013

Chacón, on vas?

Si no votes a favor d’iniciar les converses Moncloa-Generalitat per la consulta, com han fet la resta diputats socialistes catalans, del PSC no ets.

Si no rebutges la iniciativa anterior, del PSOE no ets.

Si no ets del PSC i no ets del PSOE... on vas?

Cap dels socialistes catalans amb qui he parlat de la seva cap de llista al Congrés m’ha sabut respondre amb claredat sobre quin és el futur de l’exministra del “Viva España!”.

Hi ha un principi que comparteix bona part de l’entorn polític format per diputats i periodistes: “La Chacón mesura molt bé les seves aparicions públiques i les seves declaracions”. La pulcritud de la seva posada en escena és innegable.

És clar que a Chacón no li interessa el PSC. La desmarcada de la cap de files amb la resta de catalans per no trencar la disciplina de vot del PSOE evidencia...

Continuar llegint...

07 de Març del 2013

Canviem ‘hooligans’ per ‘culturetes’

Editorials i llibreters van facturar un 10% menys entre el 2010 i el 2011. Durant el mateix període, les productores audiovisuals van produir un 17% menys de llargmetratges i es van reduir les contractacions de companyies de teatre, dansa o circ. Tancament del 20% de les galeries d’art per la reducció d’un 60% de l’activitat. Caiguda d’espectadors que fa perillar sales de cinema.

Les dades, una mica antigues, presentades aquesta setmana pel Conca en el seu informe anual demostren, per si algú en dubtava, que la cultura catalana agonitza.

I això que el seu president, Carles Duarte, ha desmuntat el mite que el sector està molt subvencionat: per cada euro que la cultura catalana rep de la Generalitat, la ciutadania n’aporta 5,9. Sorprenent autosuficiència, doncs.

Entre els canvis de paradigma que el sector necessita per tirar endavant, com aprendre a viure sense esperar ajudes,...

Continuar llegint...