e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

19 de Febrer del 2013

L’Estat s’equivoca amb l’Església

Ja entenc perquè fa tant fred a les esglésies d’Espanya. Els bisbes es queixen que l’Estat “no” els “garanteix” uns mínims econòmics. I això que van rebre 247 milions -d’euros- provinents de l’IRPF del 2011. L’assignació tributària que rep l’Església ha caigut: va rebre un ‘quilo’ més l’any anterior i 252 milions al 2008.

A Espanya, però, abunda el suport ciutadà a l’estament eclesiàstic. Les xifres tributàries contradiuen aquells que defensen el contrari. La campanya de la renda de l'any passat va registrar 7,3 milions de fidels que van marcar la casella de l’Església.

Un dels -pocs- encerts del govern Zapatero va ser treure als bisbes l’assignació econòmica que rebien directament dels pressupostos generals de l’Estat. Però segueixo sense...

Continuar llegint...

14 de Febrer del 2013

No pareu el ventilador

“Si hi entrem sortirem malparats”, advertia Jordi Pujol al 2009, després que es conegués el suposat finançament irregular de CDC mitjançant la fundació del Palau de la Música.


“Jo tindria una resposta fàcil. Li podria dir que aquests van donar tant a tal i aquests van donar tant a tal altre. Cada cas és diferent, però tots farien una mica de pudor. Si s’hi ha d’entrar, hi entrarem, però jo crec que no hi he d’entrar”, afegia.Es fa difícil creure les promeses parlamentàries provinents de partits esquitxats per irregularitats. És clar que fer net de corruptes és impossible però també és lamentable constatar que els únics que poden anar amb el cap ben alt són aquells que no han governat.Què és el periodisme d'investigació o com...

Continuar llegint...