e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 de Gener del 2013

Perquè ERC renega del tripartit

Assistir a un aplec de l’esquerra catalana és com escoltar la discussió entre una parella que porta poc temps convivint després que els seus integrants sempre hagin viscut sols. Tenen tan desenvolupades les seves manies que fan de la convivència una utopia.

Per què els darrers 30 anys han demostrat que és impossible que les esquerres d’aquest país s’entenguin? Per contradir els defensors de “la varietat de sensibilitats” que conformen l’organigrama d’aquestes formacions, que preguntin a Mas i a Duran si convergeixen.

No s’entenen perquè, aventures tripartides a banda, no s’han hagut d’entendre mai. Perquè, a la pràctica, no han governat mai junts. Paradoxalment, els partits d’esquerres no tenen mà esquerra. Ara em ve al cap, a tall d’exemple, la votació d’ICV durant la llei d’Educació....

Continuar llegint...

07 de Gener del 2013

Telefónica i l'escopeta nacional

Per què Telefónica ha fitxat un dels cinc pitjors directius del món?

Com a client de Movistar m’agradaria conèixer els motius pels quals la meva empresa de telefonia ha confiat en algú que al 2011 anunciava a beneficis a Bankia de 309 milions, i un any després registrava pèrdues de 3.000 milions.

En un país decent, Rato hauria comparegut per demanar perdó a tots els afectats per l’enfonsament del banc. Però aquí se’l recompensa amb un lloc de prestigi en una empresa capdavantera.

Rato també va sortir trasquilat del Fons Monetari Internacional. Tres anys després de plegar com a Director Gerent de l’FMI, l’ens va difondre un informe que criticava la gestió del polític i la seva incapacitat per preveure la crisi que avui...

Continuar llegint...