e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

10 de Maig del 2013

Dels txiringuitos i l’ACN

L’òrgan consultiu i d'assessorament del Govern en matèries socioeconòmiques, laborals i ocupacionals: el Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya, ens costa 3 milions d’euros l’any.

Segons dades de la Sindicatura de Comptes, que va fiscalitzar l’exercici 2011 del Consell, en aquest període l’ens públic va elaborar 19 dictàmens, un estudi i va participar en quatre seminaris. Això són més de 150.000 euros per dictamen.

Com que deu ser difícil tancar un òrgan que té dotze representants sindicals (UGT, CCOO) i dotze més de la patronal (Pimec i Foment del Treball), proposo que com a mínim es traslladi la trentena de treballadors que formen la plantilla a qualsevol dels edificis que...

Continuar llegint...

27 de Març del 2013

Chacón, on vas?

Si no votes a favor d’iniciar les converses Moncloa-Generalitat per la consulta, com han fet la resta diputats socialistes catalans, del PSC no ets.

Si no rebutges la iniciativa anterior, del PSOE no ets.

Si no ets del PSC i no ets del PSOE... on vas?

Cap dels socialistes catalans amb qui he parlat de la seva cap de llista al Congrés m’ha sabut respondre amb claredat sobre quin és el futur de l’exministra del “Viva España!”.

Hi ha un principi que comparteix bona part de l’entorn polític format per diputats i periodistes: “La Chacón mesura molt bé les seves aparicions públiques i les seves declaracions”. La pulcritud de la seva posada en escena és innegable.

És clar que a Chacón no li interessa el PSC. La desmarcada de la cap de files amb la resta de catalans per no trencar la disciplina de vot del PSOE evidencia...

Continuar llegint...

07 de Març del 2013

Canviem ‘hooligans’ per ‘culturetes’

Editorials i llibreters van facturar un 10% menys entre el 2010 i el 2011. Durant el mateix període, les productores audiovisuals van produir un 17% menys de llargmetratges i es van reduir les contractacions de companyies de teatre, dansa o circ. Tancament del 20% de les galeries d’art per la reducció d’un 60% de l’activitat. Caiguda d’espectadors que fa perillar sales de cinema.

Les dades, una mica antigues, presentades aquesta setmana pel Conca en el seu informe anual demostren, per si algú en dubtava, que la cultura catalana agonitza.

I això que el seu president, Carles Duarte, ha desmuntat el mite que el sector està molt subvencionat: per cada euro que la cultura catalana rep de la Generalitat, la ciutadania n’aporta 5,9. Sorprenent autosuficiència, doncs.

Entre els canvis de paradigma que el sector necessita per tirar endavant, com aprendre a viure sense esperar ajudes,...

Continuar llegint...

19 de Febrer del 2013

L’Estat s’equivoca amb l’Església

Ja entenc perquè fa tant fred a les esglésies d’Espanya. Els bisbes es queixen que l’Estat “no” els “garanteix” uns mínims econòmics. I això que van rebre 247 milions -d’euros- provinents de l’IRPF del 2011. L’assignació tributària que rep l’Església ha caigut: va rebre un ‘quilo’ més l’any anterior i 252 milions al 2008.

A Espanya, però, abunda el suport ciutadà a l’estament eclesiàstic. Les xifres tributàries contradiuen aquells que defensen el contrari. La campanya de la renda de l'any passat va registrar 7,3 milions de fidels que van marcar la casella de l’Església.

Un dels -pocs- encerts del govern Zapatero va ser treure als bisbes l’assignació econòmica que rebien directament dels pressupostos generals de l’Estat. Però segueixo sense...

Continuar llegint...

14 de Febrer del 2013

No pareu el ventilador

“Si hi entrem sortirem malparats”, advertia Jordi Pujol al 2009, després que es conegués el suposat finançament irregular de CDC mitjançant la fundació del Palau de la Música.


“Jo tindria una resposta fàcil. Li podria dir que aquests van donar tant a tal i aquests van donar tant a tal altre. Cada cas és diferent, però tots farien una mica de pudor. Si s’hi ha d’entrar, hi entrarem, però jo crec que no hi he d’entrar”, afegia.



Es fa difícil creure les promeses parlamentàries provinents de partits esquitxats per irregularitats. És clar que fer net de corruptes és impossible però també és lamentable constatar que els únics que poden anar amb el cap ben alt són aquells que no han governat.



Què és el periodisme d'investigació o com...

Continuar llegint...

17 de Gener del 2013

Perquè ERC renega del tripartit

Assistir a un aplec de l’esquerra catalana és com escoltar la discussió entre una parella que porta poc temps convivint després que els seus integrants sempre hagin viscut sols. Tenen tan desenvolupades les seves manies que fan de la convivència una utopia.

Per què els darrers 30 anys han demostrat que és impossible que les esquerres d’aquest país s’entenguin? Per contradir els defensors de “la varietat de sensibilitats” que conformen l’organigrama d’aquestes formacions, que preguntin a Mas i a Duran si convergeixen.

No s’entenen perquè, aventures tripartides a banda, no s’han hagut d’entendre mai. Perquè, a la pràctica, no han governat mai junts. Paradoxalment, els partits d’esquerres no tenen mà esquerra. Ara em ve al cap, a tall d’exemple, la votació d’ICV durant la llei d’Educació....

Continuar llegint...

07 de Gener del 2013

Telefónica i l'escopeta nacional

Per què Telefónica ha fitxat un dels cinc pitjors directius del món?

Com a client de Movistar m’agradaria conèixer els motius pels quals la meva empresa de telefonia ha confiat en algú que al 2011 anunciava a beneficis a Bankia de 309 milions, i un any després registrava pèrdues de 3.000 milions.

En un país decent, Rato hauria comparegut per demanar perdó a tots els afectats per l’enfonsament del banc. Però aquí se’l recompensa amb un lloc de prestigi en una empresa capdavantera.

Rato també va sortir trasquilat del Fons Monetari Internacional. Tres anys després de plegar com a Director Gerent de l’FMI, l’ens va difondre un informe que criticava la gestió del polític i la seva incapacitat per preveure la crisi que avui...

Continuar llegint...

20 de Desembre del 2012

Aquí hay nivel