e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

18 de Gener de 2010

Trias fa figa

Ara fa tot poc més de dues setmanes que el Grup Municipal de CiU va votar favorablement la consulta popular sobre la Diagonal. Això va succeir en el darrer ple municipal que es va fer abans de les festes de Nadal. Doncs bé, ara Xavier Trias proposa retardar l’execució del projecte. L’argumentació que dóna el personatge és la situació de crisi que està patint la societat en el seu conjunt. És evident que barrejar la situació de crisi econòmica amb la planificació futura de la ciutat posar de manifest falta de criteri i és una manera de fer campanya per la confusió.

Encara, ni tan sols, s’han definit els terminis d’execució de les obres i CiU s’abandona a la demagògia barata i a la pitjor versió del populisme sense substància. Trias sap molt bé que, tot i que la consulta popular serà aquest any, el projecte guanyador s’anirà desenvolupant i executant en els propers cursos quan s’estigui acabant la crisi. Avui dir 'no' a la reforma de la Diagonal i fer creure que és a canvi de residències, escoles bressol, i centres d’investigació, és demagògia. La ciutat del futur s’ha de continuar planificant i transformant sense que sigui incompatible amb abordar els reptes del present, tal i com estem fent.

És evident que Xavier Trias, una vegada més, s’equivoca si es deixa endur pels assessors que li recomanen estar contra de la consulta popular per transformar la Diagonal. Això vol dir, ni més ni menys, que, des del conservadorisme més ranci, ha renunciat a construir ciutat.  És possible  que amb aquesta estratègia esgarrapi un grapat de vots, però ben aviat es farà palès que, aquest senyor que vol ser Alcalde de Barcelona,  ha renunciat a transformar o millorar la ciutat. Pel bé de tots i del mateix cal que es deixi de visions assentades, antigues i negativismes. Ell decidirà si s’apunta o no a donar la veu als ciutadans, a les noves generacions, per a construir la Barcelona del futur.

Reformar la Diagonal significa també crear llocs de treball, en contra del que diu Trias. Si la Diagonal es converteix en un gran bulevard, un vincle d’unió i de passeig entre els barris que l’envolten -com volen la majoria dels barcelonins-, això tindrà com a conseqüència, una millora en els resultats del comerç, de la restauració i implicarà més llocs de treball, a més d’augmentar la qualitat de vida dels veïns. Que pregunti als comerços de la zona, si val la pena o no reformar-la.

La ciutadania de Barcelona no es mereix un cap de l’oposició municipal com Xavier Trias. S’ha equivocat massa vegades, aquesta és una més. Els barcelonins i les barcelonines necessiten una persona en mentalitat oberta que entengui que la ciutat té reptes del segle XXI, no del IXX. Definitivament a Xavier Trias se l’ha passat l’arròs, i per això fa temps que fa figa.

Bernardo Fernández

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1495
4
Comentaris afegits 
pepe (Sabadell) 26-01-2010 - 12:11
OK. dale caña a estos nacionalistas de 3 al cuarto que si ganan ellos nos tendremos que ir del país
giorgio (Can Fanga) 22-01-2010 - 20:30
Psc i CiU sou el mateix, per tant no fan falta xorrades coma aquest article. Ho teniu tot pactata i mamat
Nuria (Bcn) 19-01-2010 - 09:03
Doncs, si Trias fa figa le Monti i l'Hereu no foten brot
juanjo (Barna) 18-01-2010 - 20:25
Vale nen y vovotros a donde vais
TORNAR