e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

21 de Juny de 2013

El fiscal Anticorrupció de Barcelona ha conclòs que CDC es va finançar irregularment i que presumptament va cobrar en total 6,6 milions d'euros en "comissions il·lícites" satisfetes per Ferrovial a canvi de diverses adjudicacions d'obra pública a través del Palau de la Música.

En l'escrit remès al Jutjat d'Instrucció 30 de Barcelona sol·licita la fi de la instrucció i l'obertura de la fase intermèdia, el fiscal Emilio Sánchez Ulled conclou que Ferrovial pagava un 4% en comissions de les obres que li adjudicaven, que es repartia entre CDC (2,5%) i els exresponsables del Palau Fèlix Millet i Jordi Montull.

Segons el ministeri fiscal, en aquest "mecanisme il·lícit" van participar els extresorers de CDC Carles Torrent (mort el 2005), Daniel Osàcar i l'exdiputat de CDC Jaume Camps, i constata que alts responsables del partit van haver necessàriament d'intervenir-hi, encara que no han pogut ser degudament identificats.

Per altra banda,   la patronal de petites i mitges residències Upmir ha alertat que la Generalitat no abonat a les residències les quotes d'aquest any corresponents a les places concertades d'ancians que han substituït a uns altres que han estat baixa --per mort o a petició pròpia--, la qual cosa suposa un deute mensual de set milions d'euros, segons els seus càlculs.

Per si tot això no fos suficient des de  la Conselleria de Benestar Social i Família de la Generalitat han explicat que es deuen les noves places des de gener, encara que han recordat que aquests ancians encara no tenen elaborat un pla d'atenció individualitzada (PIA), per la qual cosa es desconeix l'import que s'ha de pagar per la seva plaça.

Aquesta és una petita mostra de com està el país a hores d'ara, i mentrestant Oriol Junqueras s'entesta en fixar una data i una pregunta.

Això només són alguns exemples de la situació en que estem vivint. i ara, per terminar-ho d'adobar el CEO ha publicat un sondeig que confirma la tendència que dies enrere senyalava el baròmetre de El Periódico, que no és altra que ERC passa per sobre de CiU.

Quines coses té la vida.

 

Bernardo Fernández

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1355
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR