e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

08 d'Abril de 2011

Neoliberalisme descarat

No han fet falta ni cent dies per a què Artur Mas se li vegi el llautó. El Govern de la Generalitat i el seu president s'han posat la careta de neoliberals i ha anunciat la pràctica supressió de l'impost de successions. A més, ha rebutjat pujar cap impost per augmentar els ingressos durant la legislatura i fins i tot no ha descartat baixar uns altres.

Amb aquest anunci, realitzat pel mateix president de la Generalitat, Artur Mas, el Govern renúncia, sense cap rubor, a una de les dues vies de lluita contra el dèficit, la dels ingressos, i a l'hora aposta per reduir la despesa pública amb retallades a dojo en les inversions dels diferents departaments.

Amb l'eliminació, que es realitza a través de la bonificació del 99% de l'impost per als trams més habituals -entre cònjuges, entre pares i fills i avis i néts-, l'executiu deixarà d'ingressar, segons els seus propis càlculs, 150 milions d'euros en 2011 i una mica més de 100 durant 2012.

El president ha justificat la seva decisió assegurant que es tracta del compliment del seu programa electoral, i afirmant que amb la reforma Catalunya queda en "la millor posició de l'Estat, fins i tot millor que la Comunitat Valenciana i Madrid" respecte a aquest impost, i que amb això, s'aconseguirà retenir capitals que fins ara marxaven de Catalunya.

La mesura, com s'havia anunciat, s'aplicarà de manera immediata, i tindrà caràcter retroactiu amb efectes 1 de gener de 2011.

Per altra banda, Mas ha descartat  abordar pujades d'altres impostos, com recentment li ha demanat el Govern espanyol per reduir el dèficit, i fins i tot ha anunciat que "en la mesura que puguem, al llarg de la legislatura abordarem la rebaixa dels impostos que va pujar l'anterior Govern i que segons la seva opinió, "situen Catalunya en una situació de discriminació respecte a altres territoris de l'Estat".

Segons el president, malgrat les crítiques de l'oposició "hi ha un rumb que s'està seguint". Amb això té raó, s'està seguint el rumb del desmantellament de l'estat del Benestar al més pur estil Margaret Thatcher.

Pel que fa a les retallades en una de les primeres compareixences ja va dir que la tisorada "afectarà tots els departaments". Precisament és aquest un dels aspectes que se li ha criticat des de l'oposició, que l'ha acusat d'actuar indiscriminadament, renunciant a gestionar els recursos i aplicant una tisorada lineal. Mas ha preferit mirar cap a una altra banda i ha dit que els "flagrants incompliments de Madrid ens obliguen a retallar per tot arreu". Tornem al victimisme nacionalista, sempre la culpa és dels altres i sempre hi ha un enemic exterior que és el responsable de tots les nostre mals.

El dirigent nacionalista ha demanat ajuda a la classe política, per tirar endavant uns pressupostos que té molt difícil aprovar amb el PSC; a la societat demana comprensió, i als mitjans de comunicació, els que ha demanat que tanquin files i col·laborin amb l'executiu en la tasca d'explicar una reducció pressupostària "sense precedents en la història democràtica de Catalunya".

L'home normal que es va presentar a les eleccions per salvar Catalunya en aquests primers 100 dies de Govern ha demostrat ser un  lliberal nacionalista disposat a retallar primer el que calgui per facilitar  després la privatització. I sinó al temps.

 

Bernardo Fernández

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1245
1
Comentaris afegits 
Jordi (Masquefa) 11-04-2011 - 11:46
Ja era hora que digessis alguna cosa, escrius molt poc: lllevat això estem d'acord.
TORNAR