e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

12 de Maig de 2010

La remuntada

Sense Catalunya, Espanya estaria governada per la dreta. I sense Barcelona, el PSC sap que a Catalunya li passarà el mateix. Per això el darrer cap de setmana a Nou Barris, que és un tradicional graner de vots socialistes és va fer una festa míting amb l'assistència del l'Alcalde Jordi Hereu i el President de la Generalitat José Montilla. Montilla va fer seva la gestió de l'alcalde, Jordi Hereu, i va abraçar el seu projecte estrella: la reforma de la Diagonal. Va situar Barcelona a l'epicentre de la Catalunya que vol per al futur, la va erigir en ciutat model per a Europa i va defensar que el Govern de la Generalitat ha complert amb ella. Hereu va apel·lar a la dedicació del consistori a Nou Barris per sol·licitar als seus veïns una compensació en forma de vots.

La proximitat de les eleccions autonòmiques (a la tardor) i les municipals (la primavera del 2011), sumada a la tendència que marquen els sondejos, obliguen els socialistes catalans a esforçar-se al màxim per evitar dos revessos electorals en un curt espai de temps: perdre a la vegada la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona.

Montilla va dedicar una  part del seu discurs  a la Festa de Maig del PSC de Barcelona, a recordar el seu full de serveis a la capital de Catalunya. ALIANÇA AMB BARCELONA / «No es pot ser president sense una aliança amb Barcelona», va reconèixer abans d'assumir com a pròpia «l'agenda» de la ciutat. En aquest sentit, va subratllar que la reforma de la Diagonal «ajudarà a construir millor  la ciutat i a construir una ciutat millor». «Aquesta també és la meva aposta», va postil·lar Montilla. Fins i tot la seva habitual crítica a CiU va ser bastant més punxant al parlar del candidat de la federació a Barcelona, Xavier Trias, que del seu rival als comicis autonòmics, Artur Mas. Va assegurar que els nacionalistes «van girar l'esquena» a la capital durant els 23 anys que van governar la Generalitat, «incloent-hi Trias quan va ser conseller». La festa socialista es va celebrar al Parc Central de Nou Barris, un districte obrer, on els diversos governs municipals ha portat justícia i equitat.

En paraules d'Hereu, el barri ha estat «el centre de la transformació de Barcelona», una circumstància que l'alcalde va aprofitar per reclamar als seus veïns que s'impliquin en la consulta sobre la Diagonal, malgrat que la via no passi per la zona. «La lluita per la Diagonal és la mateixa lluita que al seu dia vam fer per Nou Barris». Montilla i Hereu comparteixen un interès electoral per bolcar-se amb aquest districte. És veritat que el PSC hi ha experimentat un cert declivi en vots des del 2003. Nou Barris va ser la sagnia més important del PSC a les municipals del 2007, amb un retrocés de 13.000 vots i sis punts percentuals. I en les eleccions autonòmiques, els socialistes van passar de 36.000 sufragis el 2003 a 24.414 el 2006. Una tendència a la baixa que va augmentar en altres barris obrers i caladors tradicionals, com són ara Sant Martí i Horta-Guinardó. La remuntada de Montilla requereix que el PSC es recuperi els vots perduts a 2006.

Per altra banda, més enllà de la capital, el president va tornar a fica el dit a la nafra de CiU per subratllar les diferències entre Mas i el seu soci de federació, Josep Antoni Duran Lleida. Va exhortar el candidat convergent a aclarir si subscriu o no la idea del líder d'Unió de tombar el president José Luis Rodríguez Zapatero mitjançant una moció de censura «amb els vots del partit que ha recorregut l'Estatut», i formalitzar un govern de concentració.

 

Bernardo Fernández

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1129
2
Comentaris afegits 
rosariyo (Santa Coloma de Gramanet) 13-05-2010 - 20:42
A por ellos que son pocos y cobardes, los vamos a crujir
sandrusco (L'Hospitalet) 13-05-2010 - 20:39
Sou patètics, doneu pena
TORNAR