e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 de Juny de 2009

Dies enrere es van fer públics els resultats de L'Enquesta de Qualitat i Condicions de Vida de la Ciutat que es troba inclosa dins del Pla d'Estudis Sociològics 2008-2011, i es realitza cada quatre anys. Aquesta enquesta, que recull les opinions de barcelonins i barcelonines majors de 16 anys, valora la qualitat de les condicions de vida a la ciutat.

Són preguntes sobre qüestions prou importants i un treball de camp fet amb molt de rigor que val la pena publicitar. Veiem:

El 96% dels barcelonins i barcelonines valoren positivament viure a Barcelona.

I les persones enquestades puntuen amb un clar notable (7,6) la satisfacció de viure a la ciutat.

D'altra banda, l'enquesta també ens mostra que la ciutadania, igual que està satisfeta de viure a la ciutat, també és exigent.

Augmenta la valoració de tots els aspectes relacionats amb la qualitat de vida (seguretat, serveis sanitaris i educatius, atenció a les persones, urbanisme, neteja, vida ciutadana, cultura i lleure), excepte les oportunitats de treball i negoci, que baixa dues dècimes, cosa explicable per la situació de crisi en què ens trobem.

La valoració de la neteja aprova i millora, pel que fa a l'enquesta de fa 4 anys. Baixa 6 punts el percentatge, reclamen millores sobre la recollida de brossa.

La valoració sobre la facilitat per desplaçar-se a la ciutat millora en tots els modes de transport. Es constata l'increment en l'ús de la xarxa de transports suburbans i l'autobús, mentre que baixa el cotxe i la moto.

Es valora de forma positiva la ciutat com a espai de formació i oportunitats: Millora la percepció sobre l'oferta formativa, l'accés a la informació d'oportunitats laborals i el suport a l'ocupació.

Els ciutadans aproven les possibilitats de negoci que ofereix la ciutat de Barcelona, especialment per la seva situació geogràfica, la promoció exterior, les xarxes de comunicació i l'accés a les noves tecnologies.

La gran majoria d'indicadors milloren respecte el 2004.

El treball que s'ha fet des de l'Ajuntament es veu reflectit en la percepció ciutadana: els barcelonins i barcelonines estan satisfets de viure a Barcelona. El govern ha valorat com a positius els resultats de l'enquesta. Però, igual que la ciutadania, el govern també és exigent: cal continuar treballant a ple rendiment i no conformar-s'hi.

Barcelona és percebuda per la ciutadania com una ciutat d'oportunitats, que millora i aprova en la neteja, el manteniment, i els seus serveis.

Aquesta és la valoració que els barcelonins i barcelonines fan de la seva ciutat. Mentrestant alguns s'enroquen i ens volen fer creure que tot va malament i encara anirà pitjor. Pobrets! Que els déus els conservin la vista i la seva visió de futur.

 

 

Bernardo Fernández

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1638
4
Comentaris afegits 
Anna (Sabadell) 22-06-2009 - 12:56
Vosaltres agafats a la mamella si que aneu en bona direcció. A pica pedra us posava jo.
juanjo (Badalona) 21-06-2009 - 20:19
ja,ja,ja, como dice Pep en la buena dirección vais los políticos, desde vuestro punto de vista, porque los demás vamos más de culo que sanpatrás, que hay que pagar hipoteca y vivir y cada vez la cosa está más chunga. Por tant menos rollo
Rosa (Barna) 18-06-2009 - 18:37
vinga xato que et moqui la ya ya, com es nota que no estàs al carrer
pep (Cunit) 18-06-2009 - 18:34
Anireu els polítics eb la bona direcció, perquè la resta cada vegada més cardats
TORNAR