e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

16 de Desembre de 2008

Contents

El veto que el passat dimarts 9 de desembre va fer i va guanyar,  als pressupostos de l'estat per l'any 2009  en el Senat,  el grup d'ERC  amb el suport de CiU i del PP suposa per a Catalunya la pèrdua de gairebé 23 milions d'euros.

Ara aquests pressupostos tornaran al Congrés tal i com van sortir i tot allò que es volia i podia incloure al Senat queda en paper mullat. És a dir, no val per a res. Per aconseguir aixecar aquest veto i que aquests pressupostos tirin endavant s'haurà de guanyar la votació per majoria absoluta en la cambra baixa  i això a hores d'ara no és cap problema donat que el PSOE amb el PNV i el BNG té els vots necessaris garantits.

L'Entesa Catalana de Progrés, que és la suma de PSC, ERC i IC-V al Senat, va presentar 23 esmenes que van ser aprovades, d'aquestes només 5 eren del PSC. La resta les va fer ERC menys una que pertanyia a IC-V.  Aquestes esmenes traduïdes en diners donaven la xifra, gens menyspreable,  de 21 milions d'euros que vindrien a Catalunya i els altres 2 milions eren esmenes més generalistes pel conjunt de l'estat però, també, amb una certa repercussió a casa nostra.

En canvi, les esmenes de CiU rebutjades amb el ja famós veto eren uns còpies més o menys dissimulades de les que en el seu dia van presentar al Congrés. Una vegada més CiU ha demostrat més intel·ligència política que els amics d'ERC  i encara que practicant la seva estratègia de peix al cove han aconseguit quelcom més que els fogosos independentistes.

Això sí, tots dos poden estar contents i satisfets han aconseguit amb l'inestimable suport del PP retornar els pressupostos al Congrés per a que s'aprovin tal qual i que la feina feta al Senat no serveixi per a res. Per cert, que el PP una vegada més ha demostrat la seva coherència ja que el mateix dia que donava suport al veto dels republicans demanava a la fiscalia que investigués al diputat Joan Tardà.

On és l'estratègia? Per què serveix aquesta  maniobra? A qui beneficia? Estaria bé que algú d'esquerra, ja no dic de CiU, contestés aquestes preguntes. Proposo que per exemple, ho faci en Carles Bonet, portaveu dels independentistes al Senat, o per què no? Joan Ridau portaveu al Congrés i secretari general d'ERC. Potser així deixarien de llançar-se els plats pel cap com han fet en tot el procés de debat i aprovació dels esmenats pressupostos. El que és millor que no ho faci és Joan Tardà, donat que dient bajanades és únic.

En fi, això és el que hi ha. Els nens ja estant contents. El que han fet no ha servit per res, o sí... ha estat útil per perjudicar a Catalunya, però tranquils... ells són uns patriotes.

Quins nassos!

 

Bernardo Fernández

 

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1242
2
Comentaris afegits 
Alex (Sabadell) 18-12-2008 - 12:30
ERC ha fet el que havia de fer, aques ZP és un mentider i un fals. Com dieu vosaltres con dos cojones
Toni (Badalona) 16-12-2008 - 18:20
Tienes razón, estos de Esquerra no saben que hacer para jorobar, por eso se juntan con el PP y es que en el fondo son iguales. Hay que ir a la sociovergencia y se acabaron las tonterías
TORNAR