e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 de Desembre de 2009

Es evident que les consultes sobre el dret d'autodeterminació no van anar gens bé. Que només participés un 27% de la ciutadania que ho podia fer dóna una idea  de què el tema no ha quallat en la població. Si a més afegim que es podia votar a partir dels 16 any i els nouvinguts presentant una acreditació d'haver estat empadronats podrem tenir una foto bastant encertada de l'edat de la qüestió. I és clar quan les coses van bé tothom s'apunta al carro, en canvi quan no van tan bé les crítiques i els retrets estan a l'ordre del dia.

Per això no és una casualitat que el director d'Osona Decideix, Alfons López Tena, en declaracions a El món a RAC1, critiqués la Coordinadora de les consultes perquè "quan les coses s'organitzen malament, surten malament".

Evidentment la resposta del membre de la Coordinadora i alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, no s'ha fet esperar i ha acusat de "falta de respecte", i també Uriel Bertran, que el veu "irritat". Tots dos també han replicat en el mateix programa que dirigeix Jordi Basté.

Segons l'inefable López Tena "la forma d'organitzar-se fora d'Osona, no era una forma rigorosa i els resultats  - diu- ens han donat la raó", ha afegit, a més d'indicar que "no és una qüestió d'acusació a Uriel Beltran, és una qüestió de constatació. Fora d'Osona, no ha funcionat."

"A Osona ha funcionat perquè no hem fet campanya pel sí, ni pel no. Hem fet campanya per la participació, amb interlocució de tots els sectors. Aquí s'ha fet d'una manera unitària. Aquesta és la manera adequada de treballar", ha manifestat, a més de considerar que "si s'hagués fet a tot el país com a Osona, hauria pujat la participació uns 20 punts".

També ha afirmat que "els hauríem de demanar a la Coordinadora que donés les dades d'allò que diu que coordina, que no és Osona". "Faig una crida a la responsabilitat i a no fer fugides endavant i a no fer organitzacions de pa sucat amb oli, amb una sabata i una espardenya. La manca de mitjans, de recursos, de suport institucional s'ha produït arreu."

"Cal que les persones que han estat en aquesta Coordinadora Nacional facin una reflexió sobre si aquesta precipitació a organitzar una consulta darrere de l'altra duu a un efectiu referèndum sobre la independència de Catalunya o a salvar carreres polítiques personals."

També ha augurat que "a Barcelona, és impossible organitzar res amb un mínim rigor, com a mínim, en un any. Les coses mal organitzades surten malament."
 
"És molt decebedor. Sembla que ens volen diluir en el seu fracàs. És un fracàs organitzatiu, d'unilateralitat. És un fracàs del sectarisme", ha afegit, a més de sentenciar que "no podrem tirar endavant un procés democràtic i participatiu sobre la base de la falsedat i de la confusió".

Per la seva banda, Carles Móra ha replicat que Lopas Dena "pot fer totes les declaracions que vulgui, està en el seu dret". Tot i això, ha criticat que "és una manca de respecte a la gent que ha estat treballant arreu del país."

"Tothom té les seves vivències. Sempre hem emprat paraules de cortesia i afabilitat. Hem volgut sumar, sense desmerèixer ningú. Aquesta mena de llenguatge desafectiu no el comparteixo de cap de les maneres", ha deixat clar, a més de remarcar que "per nosaltres, un 30% de participació és un èxit".

Finalment, Uriel Bertran ha defensat que "no és el mateix organitzar una consulta en 34 municipis que en 166. El resultat és satisfactori."

"No sé per què està tan irritat. Ell no sap com va organitzar-se perquè no ha sortit d'Osona durant aquests mesos. Que opini qui hi va anar", ha afegit, a més de lamentar que "és fruit dels nervis. Crec que es va situar en un llistó absolutament real."

"Aquestes declaracions sembla com si hi hagués alguna cosa que a nivell personal que no ha funcionat, per part del senyor López Tena. Crec que és fruit de la tensió", ha opinat.

També lamenta que "s'està jutjant una organització de voluntaris com si això fos l'Estat o el Ministeri de l'Interior".

Comencen bé aquests xicots si a la primera de canvi que les coses els surten torçades es llencen els plats pel cap. Potser seria millor que es dediquessin a coses serioses i es deixessin de fer volar  coloms per continuar menjant del pessebre. I, per cert, que diuen ara a Convergència i a Esquerra? Muts i a la gàbia, oi?

 

 

Bernardo Fernández

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
1320
1
Comentaris afegits 
El Lute (Gavà) 17-12-2009 - 19:23
Yo es que con estos independentistas de 3 al cuarto es que me desc...no son capaces ni de ir a votar, son unos gandules
TORNAR