e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

22 de Març del 2012

Rescatar bancs

Sóc de l'opinió de que les entitats financeres en el seu conjunt són els majors responsables d'aquesta disbauxa econòmica que ens ha atrapat a tots. Ells (els seus màxims responsables) són els autors materials del frau més escandalós en la història recent de la societat occidental. Per tant, el que s'hauria d'haver fet és deixar-los caure, demanar responsabilitats i tot seguit, aplicar uns càstigs exemplars per aquests individus sense escrúpols i els seus equips.  Ara bé, dit això, hi ha dos elements que cal tenir en compte. El primer  és que donat que qui més i qui menys té els seus estalvis en un banc o caixa i seria dramàtic que a casa nostra és produís un "corralito". En quest cas la gent comú  perdria el poc que té. Per tant, encara que no ens agradi, hem d'admetre com a...

Continuar llegint...

01 de Març del 2012

La cantarella de sempre

Segon ha dit el Govern el dèficit definitiu de la Generalitat s'ha  situat en el 3,72%, malgrat la política de retallades escomesa en l'últim any, que ha provocat un important nivell d'agitació als carrers.

Per la seva part, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va elevar la xifra fins al 3,72% del PIB català el dèficit de Catalunya el 2011. Malgrat que el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, l'havia xifrat al 3,29% i que el compromís de la Generalitat era deixar-lo al 2,66%.

El 2010, l'últim exercici sota el mandat del tripartit de José Montilla, el dèficit es va situar al 4,2% --8.352 milions d'euros-- segons una auditoria que va encarregar el Govern d'Artur Mas, per la qual cosa segons les dades fetes públiques el dèficit del 2011 només és 0,48 punts inferior al del 2010.

"Tant...

Continuar llegint...

24 de Febrer del 2012

AMBIGÜETAT

 El Conseller de Salut Boi Ruiz no para, ara ha decidit obrir la porta al capital privat en els Hospitals de l'ICS. Aquesta iniciativa, com no podia ser de cap altra manera,  no han agradat gens ni al PSC ni al sindicat Metges de Catalunya, que retreuen al conseller la seva ambigüitat i veuen darrere d'aquesta iniciativa diferents objectius, però amb la paraula ‘privatitzar' com a eix vertebrador de tots ells.

Boi Ruiz, ha defensat, en una entrevista a 'El Mundo', que obrir la porta al capital privat no vol dir privatitzar l'Institut Català de la Salut (ICS) i ha destacat que la sanitat pública no corre perill a Catalunya.
Però que digui això un senyor amb un currículum com el del Conseller, és, com a mínim, sospitós. l'ICS és una institució pública que ha demostrat que té un rendiment, per tant és fàcil imaginar que...

Continuar llegint...

15 de Febrer del 2012

Nous temps, noves polítiques

Estem vivint una crisi econòmica, política, social i ecològica de magnituds desconegudes fins ara. La inquietud econòmica i el malestar social i polític estan creixent. La ciutadania percep la reducció dels marges d'acció dels governs enfront del poder global dels mercats financers. La prevalença de l'economia global sobre la política democràtica  està generant una crisi de confiança, estimulada pels poderosos.

Determinats sectors de poder busquen desactivar la participació de la ciutadania, paralitzar-la, fer-la apàtica i incapaç d'actuar en els afers públics. En definitiva que la gent s'inhibeixi.

Les classes mitges i populars no troben cap organització política que els representi i defensi els seus interessos ni un projecte engrescador on aixoplugar-se, amb la que està caient. Davant...

Continuar llegint...

02 de Febrer del 2012

Teatre

Quan el Real Madrid visita el Nou Camp els culés gaudeixen cantant allò de: "...ves al teatro,/ Mourinho/ ves al teatro...". Quelcom similar podríem cantar a les portes del Parlament de Catalunya. Amb l'esquerra desa pareguda en combat, i mai millor dit, la política a casa nostra ha quedat reduïda a la comèdia de l'estira-i-arronsa permanent entre el Govern de CiU i el PP.  Dies enrere, al Congrés dels Diputats,  CiU va votar a favor de les primeres mesures d'ajust dels populars. Una decisió difícilment comprensible per al sector sobiranista del seu electorat i difícil d'explicar a la totalitat dels seus votants que, dies enrere,  havien sentit com Duran Lleida criticava sense matisos la pujada d'impost que després acabarien votant. Però és que a més a més  el Conseller d'Economia, deia que la pujada d'impostos faria augmentar el...

Continuar llegint...

22 de Gener del 2012

Coses de bancs

Segons llegeixo en un diari d'àmbit estatal un tal Senyor Luzón percebrà 55,9 milions d'euros, perquè el seu cap, el Senyor Botín, el vol cessar en el seu alt càrrec al Banco de Santander. Si, si han llegit bé 55,9 milions d'euros. Segur que s'estan fregant-se els ulls i no s'ho acaben de creure, oi que no? Jo tampoc m'ho creia quan ho vaig llegir per primera vegada. Increïble però cert.  Sàpiguen també que a aquesta 'modesta'' quantitat cal sumar-li una assegurança personal d'altres gairebé deu milions d'euros i el salari de l'últim any que hagi rebut l'esmentat Don Francisco Luzón per la seva impagable funció com a conseller director general per América.

Luzón, de 64 anys i natural de Cañavate (Conca), va arribar al Santander a  1996  el mateix any que va deixar Argentaria, aleshores entitat...

Continuar llegint...

22 de Desembre del 2011

Un nou PSC per a un nou temps

  Després d'un Congrés que ha estat gairebé modèlic, ha arribat el moment d'analitzar la situació que s'ha creat amb l'elecció de Pere Navarro com a Primer Secretari del PSC. D'entrada, val a dir que cal donar-li a ell i el seu equip un marge de confiança per a que aterrin i vegin des de la situació privilegiada que ocupen -l'executiva del partit- quin és l'estat de la qüestió. Estic convençut que en Pere i el seu equip sabran copsa la situació i prendre, en cada moment, la iniciativa més adient per cada cas i cada cosa.

Per començar haurien de passar full i deixar enrere els debats identitaris, això no els portarà en lloc i nomes els donarà disgustos. Com diu un amic meu, "si el nou PSC pretén ser més nacionalista que Convergència fracassarà estrepitosament i se seguirà...

Continuar llegint...

11 de Desembre del 2011

Sospites a Catalunya Caixa

Segons informa el sindicat majoritari del sector de la banca SEC, La direcció de Catalunya Caixa es nega a oferir les dades sobre el salari dels seus dos principals directius, Adolf Todó i Jaume Masana, que podrien arribar als 3,5 milions d'euros conjunts, la qual cosa ha provocat que els treballadors de l'entitat se sentin molt "indignats".

El diari La Gaceta ha publicat que  Adolf Todó, Director General de Catalunya Caixa, i Jaume Masana, Director Adjunt, tenen un sou base de 800.000 i 600.000 euros que es pot arribar a duplicar amb un "bonus", al que cal sumar un altre de periodicitat bianual, la qual cosa en total es tradueix en uns ingressos anuals de 2 i 1,5 milions respectivament.

Davant aquestes dades, els representants del SEC van demanar explicacions a la...

Continuar llegint...

21 de Novembre del 2011

Comença la festa

Les pitjors previsions, per a la gent de progrés i d'esquerres s'han fet realitat. El PP ha guanyat per una molt ampla majoria absoluta en el conjunt d'Espanya i CiU ho ha fet per primera vegada en unes eleccions generals a Catalunya. És a dir la dreta governa arreu. Mariano Rajoy serà el President del Govern espanyol que ens haurà de treure de la crisi. La ciutadania espanyola vol marxa i la tindrà a dojo en els propers quatre anys. Ens esperen decisions de govern molt dures i retallades importants en la despesa, que només qui governa, gairebé, en totes les institucions i ara ocupa, també, la Moncloa, pot prendre. Amb aquest paisatge de fons Rajoy podrà fer  i desfer al seu gust amb l'autoritat moral que li donen els vots rebuts que són molts,  en quants temes abordi.

Per altra banda, les dades electorals ens diuen també que Catalunya i Euskadi es despengen...

Continuar llegint...

14 de Novembre del 2011

Estadistes

Pérez Rubalcaba, durant un míting a Palma i davant un aforament de més de 1.500 persones, ha qualificat de "cosa dolenta" que "el candidat calli, i l'altre digui"... "Com ell no ho explica" -el que proposa fer- és escoltar a Aznar i veure el que fa Cospedal, Aguirre, i Bauzá i llegir el seu programa electoral".

Per això, ha aconsellat que, durant la seva visita, se li pregunti a Aznar si una bona forma perquè Espanya obtingui confiança "és dir que estem en fallida, si creu que així es dóna confiança a espanyols".

És "incomprensible i irresponsable que digui que Espanya està en fallida, irresponsable i fals". En aquest sentit, ha recordat que Rajoy va visitar Mallorca aquest dijous i que "no va dir res", encara que "Aznar ja veureu", ha augurat.

"Parlarà...

Continuar llegint...