e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

18 de Juliol del 2012

CONTRACCIÓ

Segons reflecteixen les últimes estimacions macroeconòmiques de Goldman Sachs, Espanya sofrirà una contracció del producte interior brut (PIB) de l'1,4% en 2012 i de l'1,2% el proper any. D'aquesta manera empitjora els seus pronòstics per al país, ja que anteriorment l'empresa consultora preveia una caiguda de l'activitat de l'1,2% i del 0,1%, respectivament.

Segons diu Goldman Sachs augura que Espanya no serà capaç de complir els objectius revisats de reducció del dèficit, ja que espera que el desequilibri pressupostari al tancament de 2012 serà del 6,7% del PIB, enfront del 6,3% establert, mentre que espera que el dèficit en 2013 se situï en el 5,9%, enfront del 4,5% fixat com a nova meta. 

Per al conjunt de la zona euro, l'entitat preveu que el PIB retrocedeixi mig punt en 2012 i amb prou feines creixi quatre desenes en 2013, amb Alemanya...

Continuar llegint...

01 de Juliol del 2012

AJUDES

Sempre he pensat que mai seria nacionalista i que mai votaria una opció política d'aquestes característiques. Amb el temps aquesta idea es reafirma. 

Dies enrere, vaig llegir les declaracions del portaveu del Govern, Francesc Homs, on desmentia que el govern estigui duent a terme cap mena de rescat econòmic al Grup Godó Però, en canvi,  si  admetia que se'ls hi han atorgat ajudes com a qualsevol altre mitjà permeses per llei. He d'admetre que aquestes declaracions em tranquil·litzen, només faltava que les ajudes que dona el govern estiguessin al marge de la llei. Ara bé no me'n puc estar de fer una pregunta: a quantes famílies, d'aquestes que tenim a casa nostra i que ho estan passant malament, s'haguessin pogut ajudar? Això estaria dins de la llei? Són més importants els mitjans de comunicació que les persones?

...

Continuar llegint...