e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

22 de Març del 2012

Rescatar bancs

Sóc de l'opinió de que les entitats financeres en el seu conjunt són els majors responsables d'aquesta disbauxa econòmica que ens ha atrapat a tots. Ells (els seus màxims responsables) són els autors materials del frau més escandalós en la història recent de la societat occidental. Per tant, el que s'hauria d'haver fet és deixar-los caure, demanar responsabilitats i tot seguit, aplicar uns càstigs exemplars per aquests individus sense escrúpols i els seus equips.  Ara bé, dit això, hi ha dos elements que cal tenir en compte. El primer  és que donat que qui més i qui menys té els seus estalvis en un banc o caixa i seria dramàtic que a casa nostra és produís un "corralito". En quest cas la gent comú  perdria el poc que té. Per tant, encara que no ens agradi, hem d'admetre com a...

Continuar llegint...

01 de Març del 2012

La cantarella de sempre

Segon ha dit el Govern el dèficit definitiu de la Generalitat s'ha  situat en el 3,72%, malgrat la política de retallades escomesa en l'últim any, que ha provocat un important nivell d'agitació als carrers.

Per la seva part, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va elevar la xifra fins al 3,72% del PIB català el dèficit de Catalunya el 2011. Malgrat que el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, l'havia xifrat al 3,29% i que el compromís de la Generalitat era deixar-lo al 2,66%.

El 2010, l'últim exercici sota el mandat del tripartit de José Montilla, el dèficit es va situar al 4,2% --8.352 milions d'euros-- segons una auditoria que va encarregar el Govern d'Artur Mas, per la qual cosa segons les dades fetes públiques el dèficit del 2011 només és 0,48 punts inferior al del 2010.

"Tant...

Continuar llegint...