e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

28 de Juliol del 2009

La Ciutat i el Barça

La reforma del Miniestadi és un debat que ja fa temps que dura i que ha suscitat, com és normal sempre que es planteja una transformació urbanística d'aquestes característiques, un gran debat ciutadà i polític.

A l'inici de mandat (2007) ja es va constituir al districte de Les Corts una comissió de seguiment per anar treballant amb els veïns i amb el propi FC Barcelona.

El setembre de 2008, l'àrea d'Urbanisme va presentar un primer document de criteris per afrontar renovació urbana de l'espai del Camp Nou. Document que es va presentar també a la comissió de seguiment formada pels veïns.

Aquest primer document del Govern municipal ha servit per obrir un procés de diàleg intens i no exempt de dificultats. De converses, des de llavors, n'hi ha hagut moltes. Amb CiU també amb ERC i com no...

Continuar llegint...

08 de Juliol del 2009

La Sagrada Família no perilla

A final del mes de juny passat es va celebrar l'assemblea anual del Comitè del Patrimoni Mundial de la Unesco, els responsables van decidir no incloure La Sagrada Família a la llista de monuments en perill a causa de l'AVE. Declaren descartar incloure les parts del temple que va iniciar Gaudí (la façana del Naixement del carrer Marina, i la Cripta del carrer Provença) en la llista de patrimoni amenaçat.

Aquest Comitè accepta l'informe de caràcter tècnic presentat per la delegació espanyola, elaborat per la direcció general de Patrimoni Històric del Ministeri de Cultura i a les dades facilitades pel Ministeri de Foment (qui serà l'encarregat d'executar les obres de l'AVE a través del gestor d'infraestructures Adif). Aquest informe es va donar per bo després d'haver examinat l'expedient sobre l'estat de conservació de totes dues...

Continuar llegint...