e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

17 de Juliol del 2013

PLOU SOBRE MULLAT

D'un temps ençà Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) no està massa fina. Quan no té problemes  -això si, silenciats- amb ERC, pateix des encontres amb el soci de tota la vida: Unió. I si no és el Govern central al que, amb raó, o sense, posa pals a les rodes convergents, de vegades ho fa amb el límit de dèficit i de vegades  posant entrebancs a les sortides del President Mas a l'estranger.

Els convergents estan nerviosos  i això es nota. Cada cop el cercle s'estreny més. Un exemple clar d'això és les desafortunades declaracions fetes en nom de la Federació per Xavier Trias (Alcalde de Barcelona) en resposta a la iniciativa d'Alfredo Pérez Rubalcaba, supeditant la participació de CiU en una hipotètica moció de censura contra el Govern de Rajoy en funció de que sigui admesa...

Continuar llegint...

01 de Juliol del 2013

EUFÒRIA DECREIXENT

 Sembla que mica en mica el suflé es va desinflant i les coses tornen a lloc. A l'absència del PSC i de Foment del Treball a la reunió sobre el Pacte Nacional pel Dret a Decidir cal afegir la del Cercle d'Economia que tampoc va assistir a l'esmentada reunió

Després de la reunió, en roda de premsa al Parlament, el portaveu del Govern va explicar que "el conjunt de formacions polítiques, entitats i institucions tenen perspectives diferents". "Només veient-ne el llistat ja es veu que no tothom pensa el mateix", afegir. 

Francesc Homs destacà el "comú denominador" en totes les intervencions de la reunió "a favor del dret a decidir", però va remarcar que "s'ha posat de manifest una pluralitat d'opcions sota la base del dret a decidir".

Per la seva banda, El Consell...

Continuar llegint...

21 de Juny del 2013

PALAU + CDC = CORRUPCIÓ?

El fiscal Anticorrupció de Barcelona ha conclòs que CDC es va finançar irregularment i que presumptament va cobrar en total 6,6 milions d'euros en "comissions il·lícites" satisfetes per Ferrovial a canvi de diverses adjudicacions d'obra pública a través del Palau de la Música.

En l'escrit remès al Jutjat d'Instrucció 30 de Barcelona sol·licita la fi de la instrucció i l'obertura de la fase intermèdia, el fiscal Emilio Sánchez Ulled conclou que Ferrovial pagava un 4% en comissions de les obres que li adjudicaven, que es repartia entre CDC (2,5%) i els exresponsables del Palau Fèlix Millet i Jordi Montull.

Segons el ministeri fiscal, en aquest "mecanisme il·lícit" van participar els extresorers de CDC Carles Torrent (mort el 2005), Daniel Osàcar i l'exdiputat de CDC Jaume Camps, i constata que alts...

Continuar llegint...

07 d'Abril del 2013

100 DIES

Es compleixen els 100 primers dies del Govern de CiU. Un Govern del què resulta impossible no fer una valoració negativa. Un Govern que ha demostrat  ser insensible davant la realitat social de Catalunya i demostra la seva manca de voluntat política. Un Govern que ha deixat palès que és incapaç de gestionar el present i portar un alè d'esperança  als catalans i les catalanes. 

Estem vivint una emergència social i nacional sense precedents, per això ens cal un Govern que defensi l'interès general dels ciutadans. Un Govern amb unes prioritats clares, com, per exemple, sortir de la crisi,  crear ocupació i reactivar l'economia i, especialment, protegir als catalans i les catalanes que pitjor ho estan passant i que no obtenen cap resposta d'aquest Govern.

Tenim un  Govern que va anar del bracet la passada legislatura amb el PP i aquesta ha...

Continuar llegint...

01 de Març del 2013

SENSE TRENCADISSES

Que ningú es faci il·lusions, PSC i PSOE no trencaran. Així de clar i així de concret. Dimarts passat, després de 35 anys, els diputats del PSC al Congrés, van votar diferent que els del PSOE. Davant d'aquesta novetat no van ser pocs els que es congratulaven públicament de la decisió del socialistes catalans, sumant-se així a les forces polítiques que a Catalunya diuen estar pel dret a decidir. Ara bé, és clar que en privat es fregaven les mans, fent càlculs del que podria passar si els socialistes decidissin presentar-se separats a les propers  eleccions.

És cert que les relacions entre PSC i PSOE, d'un temps ençà, grinyolen més del que seria desitjable i, en conseqüència, cal fer una posta a punt, revisar el que calgui revisar, ara, d'això a partir peres va un món. 

...

Continuar llegint...

10 de Febrer del 2013

CORTINES DE FUM

Sabut és que no sóc independentista i que considero que la declaració sobiranista feta al Parlament el passat 23 de gener, era innecessària inadequada i en conseqüència un brindis al sol.

Malgrat tot, entenc que la decisió presa pel Govern d'Espanya de demanar l'opinió de l'Advocacia de l'Estat sobre l'esmentada declaració, és abans que res una cortina de fum per tapar incapacitats pròpies, vergonyes, una bajanada i, a l'hora, la millor manera de fabricar independentistes.

És evident que el PP està passant els pitjors moments des de que va arribar al Govern, no fa encara un any. El cas Bárcenas potser una bomba de rellotgeria sota la cadira de Mariano Rajoy i bona part de la classe dirigent dels populars i això, lògicament, genera neguit. Neguit que es tradueix, malauradament, en les relacions amb els altres...

Continuar llegint...

24 de Gener del 2013

PER COHRÈNCIA I RESPECTE

Com era previsible uns quants diputats del PSC (cinc  en concret) s'han abstingut en la votació de la declaració presentada al Parlament sobre el dret a decidir.

Segons a fet públic e notícies, la diputada Núria Ventura, exalcaldessa d'Ulldecona, ha fet públic al seu blog personal un text signat per ella i la resta de diputats que s'han abstingut en la votació de la Declaració de Sobirania, explicant perquè han trencat la disciplina de vot del PSC. 

Ventura, Joan Ignasi Elena, Rocío Martínez-Sempere, Marina Geli i Àngel Ros signen una declaració sota el títol "per contribuir a la unitat del catalanisme" en el qual reivindiquen que el PSC "ha de ser pal de paller de la cohesió social i...

Continuar llegint...

20 de Gener del 2013

LA RENDA FAMILIAR

  Dies enrere es van fer públiques les dades de renda familiar disponible a la ciutat de Barcelona de l'any 2011 i l'informe del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya sobre el risc de pobresa relacionat amb el mercat de treball. Xifres força eloqüents i a l'hora significatives.

Aquest estudi posa sobre la taula  que no és només que la crisi afecti de manera diferent els diversos estrats socials, sinó que afecta de manera oposada. Les dades de Barcelona són evidents. Des de 2008, any en què es va fer patent la crisi amb tota la seva virulència, la renda familiar dels cinc barris més pobres ha empitjorat, allunyant-se un 10% del...

Continuar llegint...

14 de Desembre del 2012

QUI POSA EN PERILL LA LLENGUA?

No tinc per costum barrejar els meus escrits amb els escrits d'altres, però aquesta vegada vull fer una excepció i poso a la vostra disposició, en l'espai  que generosament em cedeix la direcció d'e-notícies.com un article del professor Oriol Bartomeus que considero força interessant. Estic segur que serà del vostre interès.

Aquí el teniu:

La cohesió social, allò que abans s'anomenava la unitat civil del poble català, està en perill. De fet, ho ha estat sempre, ja sigui de manera explícita o soterrada. Catalunya ha viscut sempre sota l'amenaça de l'escissió social, de l'esquinçament lingüístic. El fantasma de la creació de dues comunitats que no conviuen, sinó que simplement se suporten, una al costat de l'altra, ha estat sempre present. Només cal repassar la ingent...

Continuar llegint...

03 de Desembre del 2012

POSAR FIL A L'AGULLA

El passat diumenge dia 2 de  desembre, aquest mitjà de comunicació publicava en la seva portada una notícia segons la que L'Ajuntament de Tarragona havia anunciat que retirarà els diners que tingui en entitats bancàries que realitzin algun desnonament a la ciutat. La mesura de pressió va ser anunciada al Diari de Tarragona pel regidor de Relacions Ciutadanes, Francisco Zapater, i ha entrat en vigor el mateix dia 1 de desembre. Així, la ciutat és la primera de les quatre capitals catalanes que adopta una decisió d'aquest tipus.

És veritat que és un acte simbòlic, però és molt important. Des de l'Ajuntament creuen que pot ajudar a evitar que segueixi creixent el nombre de desnonats per no poder pagar la hipoteca, ja que cancel·lar un compte d'un ajuntament pot suposar que un banc es quedi sense prop de quatre milions d'euros. Durant l'últim...

Continuar llegint...

Inicio Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Següent Final