e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

09 de Gener de 2015

Un atac contra la vida i la llibertat

Dimecres l’atac terrorista contra la publicació satírica Charlie Hebdo a París i la seva rèplica d’ahir han colpit el cor d’Europa i han deixat en evidència que en l’actualitat el terrorisme islàmic és un dels més gran enemics contra les llibertats, la democràcia i el respecte als drets humans. Des d’Unió Democràtica de Catalunya condemnem amb tota rotunditat aquest atemptat. Aquesta brutal acció és un atac contra la vida de les persones i contra la llibertat d’expressió i de pensament. Cal lluitar amb totes les eines que disposem contra el terrorisme islàmic que ataca els principis, els fonaments i els valors democràtics d’Europa basats en la convivència, la pluralitat i el diàleg. I cal fer-ho amb fermesa perquè cap religió ni cap Déu emparen el crim i l’assassinat.

Aquest dramàtic fet ens hauria de fer reflexionar. Cal que reforcem les arrels humanistes europees que estan en els fonaments del projecte d’unitat europea. Però no podem confondre les coses ni fer pagar justos per pecadors. Enfront de l’integrisme cal aixecar les fronteres que siguin necessàries. L’integrisme és l’avantsala del terror, que ja fa anys castiga Occident amb una nova guerra a Paris, a Nova York, a Madrid o a Londres per esmentar només uns casos. És una guerra que no es fa entre Estats, tot i que un anomenat Estat Islàmic la promou i l’estén.
Europa n’ha de ser conscient i ha de tenir capacitat per donar una resposta contundent contra la barbàrie. A l’Europa del segle XXI no hi tenen lloc aquests salvatges. Caldrà prendre mesures ràpidament i, a més, que els països islàmics prenguin posició si estan per les llibertats o no. D’aquesta manera jugaran a cara descoberta.


Benet Maimí, secretari d’Organització d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
578
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR