e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

25 de Novembre de 2014

Aquest cap de setmana he tingut l'oportunitat d'assistir a la jornada de valors i política ‘Construïm’ organitzada per la fundació INHECA. En aquestes jornades s’ha parlat de regeneració i de trobar respostes a les diferents problemàtiques socials existents, que no en són poques. Tenim per davant molts reptes i calen espais de debats com aquest per aprofundir-hi i fer-hi front.

Trobar resposta a les complexes problemàtiques que avui se’ns plantegen no és fàcil ni pot ser una solució ràpida i immediata. No serveixen els populismes. Entenem la sensació d’abandonament que molta gent té avui de les seves institucions, dels partits polítics. Cal refer aquesta confiança, i això no ho aconseguirem en un dia. No hi ha cap solució màgica que tot ho arregli a l’instant. Per això des del partit del qual formo part, Unió, estem treballant en aquesta direcció. Volem tornar a posar en valor la política a partir d’uns plantejaments ideològics i d’unes propostes programàtiques que cal adaptar als nous temps i que necessiten ser abordades des de la transversalitat.

Ja sabeu que fa temps que dic que la ciutadania està donant una darrera oportunitat als partits tradicionals. O trobem espais de debats conjunts i ens regenerem, a partir de la concòrdia i de les regles de joc existents, o prendrem mal. I cal també que els mitjans de comunicació entenguin el seu rol transcendental en aquest moment. Cal que ajudin a sumar en tota aquesta regeneració i a fer-ho des del periodisme més pur. No s'hi val tot, tampoc en el periodisme.

Penseu una cosa: el sistema actual no serveix, d'acord, però després dels partits polítics, poden venir els sindicats, i  altres institucions. Tot està en debat. Per tant, hem de debatre entre tots des de la unitat els reptes que ens planteja la societat. Cal entendre que no hi ha una veritat única i molt menys absoluta, sinó molts matisos que conformen el retrat exacte de la realitat. La defensa del bé comú fa necessari que siguem capaços de recompondre aquesta veritat, que és la suma de la dels uns i de la dels altres.

Unitat per canviar-ho tot, però unitat.

Benet Maimí, secretari d’organització d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
620
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR