e-Noticies | Blogs blogs e-noticies e-noticies.cat

07 d'Octubre de 2014

Unió Democràtica de Catalunya ha manifestat des del primer moment el seu inequívoc compromís de consultar tots els catalans i totes les catalanes sobre el futur polític que volen per al nostre país. Continuem convençuts de la necessitat imperiosa de fer aquesta consulta, i de fer-ho el 9-N. La nostra posició és clara: volem i defensem la plena sobirania de Catalunya i, per tant, canviar radicalment l’actual status quo existent entre Catalunya i Espanya. Fins ara ens ha portat -per la política practicada per l’Estat- a la deconstrucció del nostre país i a malmetre la cohesió social a causa de l’escanyament financer que practica el govern central i per decisions recentralitzadores en qüestions tan essencials com el model educatiu o la llengua.

Aquesta voluntat de la nostra formació d’una plena sobirania per a Catalunya no és nova. Així ha estat des de la fundació del nostre partit fa més de 80 anys i així ho continua sent avui en dia. Però també cal ressenyar que a aquesta plena sobirania s’hi pot accedir per diferents camins per arribar a l’estat confederal que marquen els nostres estatuts. Tots tenen un denominador comú: el reconeixement de Catalunya com a subjecte polític. Hi ha qui defensa que la confederació només és assumible des del sí i des del sí a la independència per fer després l’acord de tu a tu amb el govern central. Hi ha qui defensa que la confederació només és factible a través d’una modificació profunda de la Constitució i hi ha qui considera que, vista la incapacitat del govern central de proposar qualsevol alternativa, ja no hi ha cap altra sortida política que la independència. Aquestes sensibilitats diferents existents a Unió davant la segona part de la pregunta de la consulta coincideixen rotundament en la  voluntat ferma d’assolir la plena sobirania de Catalunya des de la cohesió social i nacional.

També tenim clar que el contenciós actual entre Catalunya i Espanya no s’ha de resoldre en el TC, sinó des de la política democràtica. Això s’aconsegueix votant a l’empara de la llei i dialogant. Pel que fa al 9-N, a Unió tenim clar que el vot ha de ser “sí” a la primera part de la pregunta i, pel que fa a la segona, deixem la resposta a criteri de cadascú. Entenem que per aconseguir la plena sobirania de Catalunya hi ha diferents possibilitats. Això no significa que ens escudem en la comoditat de la indefinició, sinó que ens refermem en els valors que Unió ha defensat des de la seva fundació: la ferma voluntat d’avançar cap a la plena sobirania amb plena cohesió social.

Benet Maimí, secretari d’Organització d’Unió Democràtica de Catalunya

Tafanera

Blinklist

Fresqui

Del.icio.us

Barrapunto

Digg

Menéame

Twitter

Facebook

Afegir un comentari Enviar a un amic  
711
0
Comentaris afegits 
No hi ha comentaris afegits a aquest article.
TORNAR